in_training
Member
Är väldigt ny på denna ädla brygden espresso. Har lite frågor om någon kunde besvara så vore jag tacksam.
Har inte en vidare värst fin maskin "XP4020-Expert pump espresso" tror jag det var!
Problemet jag har är att överallt står det att man skall typ köra i 20-30 sek. Handtaget som sitter på är med 2 st pipar och mängden som kommer ut om jag kör i 20 sekunder är väldigt mycket mer än 3-4 cl skulle tro det är närmare 15-20cl. Men jag kan stänga av efter sisådär 7-10 sekunder då får jag en riktigt bra crema och smaken är helt ok. Tampar med ca 15kg tryck! Skall man se om man kan malla finare eller skall man nöja sig med detta?
Har själv ingen mall men skall nog införskaffa en! några tips? helst så billig som möjligt då man sitter med för mycket räkningar och för lite pengar!
Det var nog det hela för nu! Men jag kommer nog att återkomma om ett tag igen. Dags för en shot tror jag
Allt gott ifrån mig!
Har inte en vidare värst fin maskin "XP4020-Expert pump espresso" tror jag det var!
Problemet jag har är att överallt står det att man skall typ köra i 20-30 sek. Handtaget som sitter på är med 2 st pipar och mängden som kommer ut om jag kör i 20 sekunder är väldigt mycket mer än 3-4 cl skulle tro det är närmare 15-20cl. Men jag kan stänga av efter sisådär 7-10 sekunder då får jag en riktigt bra crema och smaken är helt ok. Tampar med ca 15kg tryck! Skall man se om man kan malla finare eller skall man nöja sig med detta?
Har själv ingen mall men skall nog införskaffa en! några tips? helst så billig som möjligt då man sitter med för mycket räkningar och för lite pengar!
Det var nog det hela för nu! Men jag kommer nog att återkomma om ett tag igen. Dags för en shot tror jag
Allt gott ifrån mig!