Halvautomatisk eller manuell?

kaptenzoom

Active member
Jag har 3Dprintat alla tillbehör till min, har funkat jättebra. Säg till om du vill ha printade ist så kan jag nog lösa det åt dig.

Har även magnethållare som håller armarna uppe i uppfällt läge när man fixar med korgen och så blocket för att flytta tryckmätaren.
Super! Hojtar när jag har införskaffat en Robot.
 

kaptenzoom

Active member
Ok. Då var Roboten beställd!

Var i kontakt med Baristashopen och kollade leveranstiderna. Men verkar som att det kommer att dröja innan de får in lager. Synd. Hade helst beställt av dem. De hintade också om att priserna på Cafelat Robot hade gått upp så att det inte kommer att vara samma priser när de ev får in nya i lager. Men de kommer även i fortsättningen ta hem tillbehör och reservdelar. Så kommer att köpa sådant av dem när det blir aktuellt. =)

@osseosse1972
Drog en beställning från lesswastecoffee.com. Kollade runt lite men hittade inget bra alternativ som var lättillgängligt eller lokalt. Håller tummarna för att det går bra. (Brukar inte handla internationellt så ofta.)
 

kaptenzoom

Active member
Fick precis hem Roboten och efter uppackningen så kan man klart konstatera att den var snyggare än på bilderna. Till och med frugan gillade den, efter att ha varit lite skeptisk innan köp.

Har hunnit dra några provskott också. Otroligt enkel att använda. Var lite nervös innan för att det skulle vara svårt med "puck-preppen". Hade läst på lite och folk verkade ha haft problem med sprut hit och dit och geggiga puckar med mera. Blev inget sånt. Utan gick helt utan missöden.

Testade med 18g kaffe och ca 40g ut. Började med 10 sek "preinfusion" 1-2 bar och sen dra resten av skottet med 4-6 bar och lätta upp något på slutet.

Första skottet rann för snabbt. Andra var bättre men fick inte upp trycket tillräckligt. Tredje blev riktigt bra och smakade därefter! Ser fram emot att experimentera med teknik och malning framöver för att få smaken dit man vill.

Tack för alla råd och tips inför köpet!
 

Forumstatistik

Trådar
14,592
Inlägg
155,175
Medlemmar
19,303
Senaste medlemmen
Sebastianocarlsson90
Topp