johey
Well-known member
Då Gethumbwini verkar vara en populär och omtyckt böna passade jag på att ta hem en del av denna vara när jag köpte min rostare. Detta blev även en av de första försöken och den blev ganska mellanrostad.
Smakupplevelsen då... Först provade jag faktiskt den som filterbrygg, för att det för den stunden just var mest lämpligt. Jag fann den rätt smaklös och tråkig, faktiskt. Kan tillägga att detta skedde ungefär två dygn efter rostning. Så provade jag att köra en espresso på den. Eftersom den blev rätt klen som brygg tänkte jag att den nog mår bra av att överextraheras en del, så jag drog den på runt 40 sekunder. Det blev tigerrandig och vacker crema och smaken var ok. Varken mer eller mindre.
Så nu undrar jag hur man egentligen ska göra med denna böna för att uppnå vad ni som gillar den finner i den? Ska den rostas mörkare? Blandas med någon annan böna och i så fall vilken?
Smakupplevelsen då... Först provade jag faktiskt den som filterbrygg, för att det för den stunden just var mest lämpligt. Jag fann den rätt smaklös och tråkig, faktiskt. Kan tillägga att detta skedde ungefär två dygn efter rostning. Så provade jag att köra en espresso på den. Eftersom den blev rätt klen som brygg tänkte jag att den nog mår bra av att överextraheras en del, så jag drog den på runt 40 sekunder. Det blev tigerrandig och vacker crema och smaken var ok. Varken mer eller mindre.
Så nu undrar jag hur man egentligen ska göra med denna böna för att uppnå vad ni som gillar den finner i den? Ska den rostas mörkare? Blandas med någon annan böna och i så fall vilken?