svartvest
Well-known member
Trodde man hade hört allt men detta vara nytt.
Förr(1900-1940 när man skulle koka kaffe för många människor så kokade man i stora kittlar(kyrkkaffen och storsamlingar). I kokningen så la man ner gelatin och ibland så tog man bort om det var några klumpar innan servering...
Någon mer som hört något om det och syfte, skall fortsätta att kolla, tyvärr så visste källan något mer. Dock var det vanligt när frysen kom att man frös in det som blev över...detta även kaffe...lite skrämmande...
Förr(1900-1940 när man skulle koka kaffe för många människor så kokade man i stora kittlar(kyrkkaffen och storsamlingar). I kokningen så la man ner gelatin och ibland så tog man bort om det var några klumpar innan servering...
Någon mer som hört något om det och syfte, skall fortsätta att kolla, tyvärr så visste källan något mer. Dock var det vanligt när frysen kom att man frös in det som blev över...detta även kaffe...lite skrämmande...