Har ett något störande problem som jag tänkte jag ska försöka ta reda på vad det beror på.
När jag gör fler än 1 espresso efter varandra så blir den andra alltid mer utdragen än den första.
Maskinen, en gaggia Classic, får då stå och tugga cirka 15 sekunder innan vattnet till slut hittar igenom till koppen. Då ofta i droppande form.
Den första är däremot perfekt, trots samma malningsgrad.
Innan jag gör den första låter jag filtret sitta i maskinen en stund för att bli varmt.
Försöker sen torka ut det något innan jag gör den andra. Filtret är ju då fortfarande varmt.
Kan ju ändra malningsgrad lite till jag brygger den andra såklart, men är det normalt att behöva det?
Vad beror sånt här på?
När jag gör fler än 1 espresso efter varandra så blir den andra alltid mer utdragen än den första.
Maskinen, en gaggia Classic, får då stå och tugga cirka 15 sekunder innan vattnet till slut hittar igenom till koppen. Då ofta i droppande form.
Den första är däremot perfekt, trots samma malningsgrad.
Innan jag gör den första låter jag filtret sitta i maskinen en stund för att bli varmt.
Försöker sen torka ut det något innan jag gör den andra. Filtret är ju då fortfarande varmt.
Kan ju ändra malningsgrad lite till jag brygger den andra såklart, men är det normalt att behöva det?
Vad beror sånt här på?
Senast ändrad: