Kaffegalningen
Brewtal kaffenörd
I början använde jag mitt dubbelhandtag till alla espresson. Sedan kom jag på att jag aldrig någonsin delade på en shot, det var ju dubbla för hela slanten" Så då började jag använda mitt singelhandtag (med dubbelfiltret i såklart).
Men det var vingligt att tampa... det som tidigare var så stadigt och fint på 2 pipar blev plötsligt vingligt och ostabilt. WTF?
Lösningen stavas "tampställ" (i alla fall min lösning.
Det finns färdiga DYRA tampställ att köpa, men de fanns det inte en tanke på att inhandla. Jag hade ju ekbrädor i garaget, och köksinredningen är i ek, så vad passar då bättre än att göra ett tampställ i ek?!
Sagt och gjort. Och gör man på mitt enkla sätt så är det dessutom busenkelt och man kan tampa stabilt i fortsättningen. Jag snidade till en bit ek, filade lite på den med sandpapper och oljade in den med linolja.
Sedan placerade jag den på min tampmatta och skar ut ett tight hål i tampmattan runt ekbiten med en vass kniv.
Men det var vingligt att tampa... det som tidigare var så stadigt och fint på 2 pipar blev plötsligt vingligt och ostabilt. WTF?
Lösningen stavas "tampställ" (i alla fall min lösning.
Det finns färdiga DYRA tampställ att köpa, men de fanns det inte en tanke på att inhandla. Jag hade ju ekbrädor i garaget, och köksinredningen är i ek, så vad passar då bättre än att göra ett tampställ i ek?!
Sagt och gjort. Och gör man på mitt enkla sätt så är det dessutom busenkelt och man kan tampa stabilt i fortsättningen. Jag snidade till en bit ek, filade lite på den med sandpapper och oljade in den med linolja.
Sedan placerade jag den på min tampmatta och skar ut ett tight hål i tampmattan runt ekbiten med en vass kniv.