bauta
Well-known member
Jag är nybörjare på rostning men efter att ha läst lite grann har jag fått för mig att folk ofta rostar till 2C.
De bönor jag hittils testat är Brasilien & Java från J&N. Inhandlade på Kaffecompagniet.
Brasilien blev bra direkt, har testat att rycka direkt e 2C samt lite senare (rejäl mörkrost då).
Java har jag inte fått bra. Alltid en askton trots variation mellan City+ och Full french. Kanske ska den rostas mkt ljusare el så är den inte i min smak.
Nåväl, min grundfråga är om de flesta rostar till 2C? Är det nåt egenvärde i det, förutom den rena rostninsgraden? Typ att 2C öppnar upp bönan ett steg till smakmässigt.
De bönor jag hittils testat är Brasilien & Java från J&N. Inhandlade på Kaffecompagniet.
Brasilien blev bra direkt, har testat att rycka direkt e 2C samt lite senare (rejäl mörkrost då).
Java har jag inte fått bra. Alltid en askton trots variation mellan City+ och Full french. Kanske ska den rostas mkt ljusare el så är den inte i min smak.
Nåväl, min grundfråga är om de flesta rostar till 2C? Är det nåt egenvärde i det, förutom den rena rostninsgraden? Typ att 2C öppnar upp bönan ett steg till smakmässigt.