Hej
En kompis till mig har en espressomaskin av det allra billigaste slaget. Tror märket heter c4 men finns liknande apparater av andra märken. Till skillnad från finare italienska maskiner ser man dem ofta på loppisar och dylikt för nån hundralapp eller två.
Till saken. Medan jag själv kämpar med att dra en lyckad espresso med fin crema med min Gaggia Classic blir det en lyckad shot varje gång i hans maskin. Även om han använder färdigmalet filterkaffe... Smaken går kanske inte att jämföra men vad jag undrar över är creman... Jag har läst om "faux crema" och att helautomatiska maskiner sprutar in luft så att det bildas en crema som inte är av samma slag som med en "riktig" maskin. Är det detta det är frågan om även i min kompis (halvautomatiska) lågbudgetmaskin?
En kompis till mig har en espressomaskin av det allra billigaste slaget. Tror märket heter c4 men finns liknande apparater av andra märken. Till skillnad från finare italienska maskiner ser man dem ofta på loppisar och dylikt för nån hundralapp eller två.
Till saken. Medan jag själv kämpar med att dra en lyckad espresso med fin crema med min Gaggia Classic blir det en lyckad shot varje gång i hans maskin. Även om han använder färdigmalet filterkaffe... Smaken går kanske inte att jämföra men vad jag undrar över är creman... Jag har läst om "faux crema" och att helautomatiska maskiner sprutar in luft så att det bildas en crema som inte är av samma slag som med en "riktig" maskin. Är det detta det är frågan om även i min kompis (halvautomatiska) lågbudgetmaskin?