Hej!
Är helt ny här på forumet och i espressovärlden. Har efter mycket läsande på det här forumet (och andra) äntligen köpt mig en maskin. Det blev till slut ett helt Rancilio kit (silvia, rocky doserless på rostfria stället) från espressocoffeeshop.com. Beställde det i söndags kväll sent och fick det levererat till dörren på jobbet på tisdag morgon tidigt. Fantastiskt!
Vilka maskiner! Häftigt med tyngden och kvaliten det verkar vara på prylarna. Hade inte tänkt lägga riktigt så mycket pengar, men nu i efterhand så är jag glad att jag valde lite dyrare prylar från början.
Nu behöver jag alla tips jag kan få av er som kan det här. Jag får till hyffsade espressos med ett par millimeter crema som ligger kvar, men själva tiden för espresson tar bara kanske 10 sek. Jag använder mig av dubbelfiltret och brygger ca 6cl kaffe. Har inställning 7 till 8 på kvarnen och använder mig av kaffet som skickades med från leverantören. Det heter Brasil Oro. Jag fyller upp filtret så pass mycket att det är nästan så att jag inte kan "vrida på" handtaget igen.
Ni som har Silvia och Rocky, kan ni ge mig några tips och knep? Ungefär vilken inställning ska jag ha på kvarnen osv?
Tack på förhand!
Är helt ny här på forumet och i espressovärlden. Har efter mycket läsande på det här forumet (och andra) äntligen köpt mig en maskin. Det blev till slut ett helt Rancilio kit (silvia, rocky doserless på rostfria stället) från espressocoffeeshop.com. Beställde det i söndags kväll sent och fick det levererat till dörren på jobbet på tisdag morgon tidigt. Fantastiskt!
Vilka maskiner! Häftigt med tyngden och kvaliten det verkar vara på prylarna. Hade inte tänkt lägga riktigt så mycket pengar, men nu i efterhand så är jag glad att jag valde lite dyrare prylar från början.
Nu behöver jag alla tips jag kan få av er som kan det här. Jag får till hyffsade espressos med ett par millimeter crema som ligger kvar, men själva tiden för espresson tar bara kanske 10 sek. Jag använder mig av dubbelfiltret och brygger ca 6cl kaffe. Har inställning 7 till 8 på kvarnen och använder mig av kaffet som skickades med från leverantören. Det heter Brasil Oro. Jag fyller upp filtret så pass mycket att det är nästan så att jag inte kan "vrida på" handtaget igen.
Ni som har Silvia och Rocky, kan ni ge mig några tips och knep? Ungefär vilken inställning ska jag ha på kvarnen osv?
Tack på förhand!