Det blev en Andreja Premium!

johthe

Active member
Var och tokshoppade idag på Kaffemaskinen på Roslagsgatan. Valde mellan EMC, BFC och deras nya älskling, Andreja Premium. Jag var inte svårövertalad. Självklart blev det Andrejan. Kändes väldigt gedigen även jämfört med såna högklassiga maskiner som Giotto och Lavetta. Blev en Anfim-kvarn också och lite annat smått och gott. Tog väl en halvtimme ungefär och jag kände mig som en shopoholic. NICE! Får den levererad imorgon och hjälp att köra igång den, vilket är fördelen med att inte köpa den via internet. Professionell och personlig service och någon man kan vända sig till även efter köpet.

Det är väl bara en liten hake som jag måste erkänna. Jag köpte inte åt mig själv (det är väldigt mycket enklare att tokshoppa när det är någon annans pengar)! Men jag får förmånen att använda den upp till 8 timmar om dagen, eftersom det är vår nya kaffemaskin på jobbet.

En "förstaintrycket"-rapport kommer de närmaste dagarna.

/J ;)
 

lupoo

Well-known member
johthe sa:
Det ska ju vara roligt att göra kaffe på jobbet också :D.

/J

Håller med, själv gör jag kaffet i en 2-koppars presskanna med bönor som jag har malt hemma, ett riktigt lyft om man jämför med det sura bryggkaffet.

Grattis till er alla på ditt jobb johthe ;)
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Fan, jag är avundsjuk på Er fina "no-burn steam wand" på den maskinen. :evil: ;)
Grattis! Inte alla som får en så fin maskin på jobbet! :)
 

johey

Well-known member
Jonthe: Grattis till att vara den enda på ditt jobb som kan använda er nya kaffemaskin! :D

Förresten, vad är det för ställe? Söker ni personal? ;)
 

niad

Well-known member
Jag har funderat på att försöka få in en riktig maskin på jobbet. Jag är dock övertygad om att min uppgift utöver att bli jobb-barista (när skall jag då jobba, folk hämtar kaffe hela tiden) skulle bli att bli rengörare efter de som inte kan låta bli maskinen och sprutar ned köket med kaffe istället.

Hur tänker du göra för att se till att maskinen används rätt och för att inte degradera dig till coffeeboy åt hela firman. Inte för att det är fel att vara jobb-barista ibland men man är ju där i ett annat syfte egentligen.

Vi har nog flera som skulle kunna sköta en maskin bra eller hjälpligt men också många som skulle sabba allt hela tiden är jag rädd.

En grym Jura skulle dock kunna funka hos oss förstås.
 

johthe

Active member
Vi är ett litet konsultgäng på en 10 pers och ständigt växande. Vi har sen några år tillbaka en lite rackans Pavoni som i alla fall levererat nåt som liknar espresso, men verkligen är en alldeles för liten och amatörmässig maskin.

Men oj, nu ringer det på dörren och en kaffemaskin baxas just nu in genom dörren. Måste sluta, hör snart av mig igen. DAGS FÖR JULAFTON...

/J :D :D :D
 

Marv

Well-known member
Ahh, nice, den är verkigen fin. Tittade på den när jag var inne på kaffemaskinen härom dagen. Grattis till den nya jobbmaskinen !
 

johthe

Active member
8) :D :D ;)

Så har Anders från Kaffemskinen varit här och på disbänken står nu en alldeles ny, skinande och varm Andreja Premium och tillhörande Anfim-kvarn. Vi körde igång den och testade in den tillsammans och som ni förstår så finns det egentligen bara en känsla som nu infinner sig: LYCKA!

Har tagit två espresso efter varandra och bjudit alla på kontoret, bara för att få möjlighet att känna på den nya maskinen. VILKEN KÄNSLA, OCH VILKEN GOD ESPRESSO (De Sica-bönan). Tyvärr var mjölken slut så den delen kvarstår att testa. Fortsättning följer...


/J
 

Lars

Well-known member
Grattis! Att få en riktig kaffemaskin på jobbet motsvarar dessutom i praktiken en rejäl löneförhöjning. På mitt gamla jobb skulle jag ha sparat 40-50 kr x 20 dagar i månaden på att inte "behöva" gå ut och köpa kaffe. Det motsvarar en löneförhöjning på ca 2000 kronor före skatt. Rena julafton!
 

johthe

Active member
Det har blivit mycket espresso idag. Man även gjort sina första mjölkbaserade kaffedrycker och kan bara konstatera att det är skillnad på trycket jämfört med den lilla Classicen därhemma. Det är häftigt med en riktig maskin.

Men en viss oro har infunnit sig under eftermiddagen. Hur kommer man uppfatta sin lilla hemmamaskin efter att hela dagen fått fingra på en RIKTIG maskin.

Jag tror inte det blir mer espresso idag/J

;)
 

Björn

Well-known member
niad sa:
Jag har funderat på att försöka få in en riktig maskin på jobbet. Jag är dock övertygad om att min uppgift utöver att bli jobb-barista (när skall jag då jobba, folk hämtar kaffe hela tiden) skulle bli att bli rengörare efter de som inte kan låta bli maskinen och sprutar ned köket med kaffe istället.

Nu är det faktiskt ganska lätt att brygga en espresso. De flesta skulle lära sig på ett par försök. Att brygga en riktigt *bra* espresso är förstås svårare, och en perfekt espresso är ett livslångt sökande. :)

Jag tror därmed, som du antyder, att det största problemet är att få folk att hålla rent och sköta maskinen, men det kan man ha ett roterande veckoschema för.
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
En med direktkopplat vatten och avlopp är ett måste i alla fall, annars är den "alltid" full med slaskvatten och med tom vattenbehållare. ;)
 

brengen

Well-known member
treefinger sa:
Har alla modeller av Andreja Premium direktinkopplat vatten som "optional"?

Andreja Premium är en av Quikmills modeller och den har inte direktkopplat vatten. Däremot har den snarlika Vetranon det plus att den har rotationspump istället för Andrejans vibrationspump.
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Hmmm, undrar om jag har läst om någon modifierad Andreja Premieum då? :?
Jag hade för mig att det var direktkopplat vatten... Med 10 pers som ska insupa espresson och cappun så blir det mycket fylla vatten och tömma slasken. :(
 

brengen

Well-known member
Mr Isomac sa:
Hmmm, undrar om jag har läst om någon modifierad Andreja Premieum då? :?
Jag hade för mig att det var direktkopplat vatten... Med 10 pers som ska insupa espresson och cappun så blir det mycket fylla vatten och tömma slasken. :(

Jag har för mig att jag har läst något sådant också nånstans. Kan dock vara så att folk har blandat ihop de olika modellerna... om jag inte missminner mig så finns det två varianter av Andrejan (med samma namn) där den senare varianten är den som finns att tillgå nu. Inte helt lätt att skilja olika varianter med samma namn och därtill Vetranon som har likadana ångrör och vred och lika stor kokare.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,724
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp