Jay
Well-known member
I sin blogg skriver Haugaard om den nya skandinaviska espressostilen. Jag har beställt lite kaffe genom min svärmor hit till Australien som jag tänkte köra på vår grinder 2 för espresso, med ett litet Skandinavien/Sverige/Stockholmstema.
Nu undrar jag: finns det någon slags "ny skandinavisk espresso stil" som Haugaard skriver, som är utbredd och allmänt accepterad i espresso-sverige, i sånt fall hur beskriver ni den med kanske än mer utförliga ord? Hur ser en (stereo-)typisk blandning ut på ett genomsnittligt specialkaffe kafé?
Alla tankar och tips emottages gärna! Förhoppningsvis kan jag använda detta och förmedla vidare på något sätt på jobbet när kaffet anländer!
Om moderatorn anser att denna fråga hamnat i fel kategori, vänligen meddela mig vid flytt!
Nu undrar jag: finns det någon slags "ny skandinavisk espresso stil" som Haugaard skriver, som är utbredd och allmänt accepterad i espresso-sverige, i sånt fall hur beskriver ni den med kanske än mer utförliga ord? Hur ser en (stereo-)typisk blandning ut på ett genomsnittligt specialkaffe kafé?
Alla tankar och tips emottages gärna! Förhoppningsvis kan jag använda detta och förmedla vidare på något sätt på jobbet när kaffet anländer!
Haugaard sa:Daniel var i år en av initiativtagarna till en parallell tävling i Best of Panama för naturals, men eftersom det bara var amerikanare i juryn var det ingen som fattade grejen och det blev som vanligt avfärdat som defekt och ”this makes me wanna puke”.
Ibland känns det omöjligt att få dem att förstå att det i den nya skandinaviska espressostilen, nästan är ett kännetecken med nån sorts frukt/bär med lätt alkohol.
Om moderatorn anser att denna fråga hamnat i fel kategori, vänligen meddela mig vid flytt!