delonghi magnifica s ecam bra? Och vad betyder alla nummer?


basiecally

Well-known member
Svårt att säga säkert att det blir bättre tror jag… Mignonserien skapar ganska mycket fines om man inte byter till bryggspecifika skivor. Wired Gourmet har några videor där han visar sin bryggkonverterade Spezialita.
Tror Wilfan du är är rätt sjysst! Men vill du använda din Eureka till brygg, kör igenom några bönor innan du maler din dos när du byter i endera riktningen.
 

johanhag

Member
Härligt att det blir gött kaffe :)

Det kan vara rimligt att anta att den maler lite bättre för V60 än WSCG-2 trots att man använder espresso-skivor. Brygg sida vid sida några gånger så vet du säkert, i slutändan är det ju personlig preferens som avgör också.

I fortsättningen är det bra att ha för vana att alltid ha kvarnen igång när ju justerar finare, speciellt för stora justeringar. När du enkeldoserar slipper du slöseriet det annars resulterar i.

Jag tror att du behöver någon slags bälg för att kvarnen ska fungera smidigt för enkeldosering. Finns en som ska vara bra till salu på forumet: https://riktigtkaffe.se/kaffe/single-dose-hopper-blower-till-eureka-mignon-rocket-faustino.15345/
Oj hoppas jag inte pajat nåt då.. Men det antar jag att man märker? Gjorde en espresso nu och fick ungefär samma extraheringstid och smakade bra så kanske ok då? Behöver man ha kvarnen igång även för väldigt små justeringar?

Får göra lite sida vid sida test då! Egentligen smidigare om jag kan fortsätta köra Wilfan för filterkaffe så att båda kvarnarna är justerade rätt. Eller köpa en ny filter-kvarn om jag inte är nöjd 😅
 

Jonken

Well-known member
Nej det är nog ingen fara. Inte bra om det händer för ofta bara, även för en robust kvarn som Mignon.

Små finjusteringar för espresso är inte lika kritiskt, men åtminstone för mindre välbyggda kvarnar är det ändå viktigt. Bra vana att ha. Grövre är aldrig något problem - men när man går finare finns det ju, som du var inne på, korn mellan skivorna.

Kanske snyggt med en Eureka Filtro/Crono bredvid? :)
 

johanhag

Member
Ok får ta å tänka på det framöver då!

Hehe det vore nåt förstås :p Riktigt nördigt med två nästan identiska kvarnar bredvid varandra :p
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,164
Inlägg
151,765
Medlemmar
18,956
Senaste medlemmen
Magnus T
Topp