Är det rätt temp på vattnet?
Och så skulle jag köpt lite bättre/färskare bönor också.
Bra bönor som inte är för gamla/Rätt malgrad som ger ok extraktionstid/och så rätt temperatur på vattnet. Då borde du få resultat som liknar det som de flesta lägger upp här.
Ni verkar (nästan) alla få väldigt fin mörk crema med era maskiner. Hur gör ni?
Inte så att det smakar illa, men det blir aldrig som på bild. Inte ens när jag fotar resultatet.
Några idéer på hur jag kan få mitt i övrigt goda kaffe att bli lite snyggare?
Du får ursäkta om jag är lite för ärlig, men jag tycker nästan du fokuserar på lite fel saker om utseendet är viktigare än smaken?!
Jag har märkt att låter jag espresson stå så blir creman lite mörkare. microbubblorna spricker också, vilket sabbar latteart om den får stå för länge....men...
Det är ju för smaken som vi skapar kaffe, eller hur? Du säger ju att det är gott, så då borde du väl vara nöjd?
Kamerors exponering går inte alltid att lita på, förutom av några få med kunskap - men om du besöker några forummedlemmar och ser med egna ögon att det är mörkare, då stämmer det kanske. Smaken är viktigast ändå tycker jag, och det har du ju lyckats med redan :lol:
Såg först nu hur creman blev. Ja, jag skulle tro att värmen + färskheten i kaffet är de två stora variablerna. Sen vet jag inte hur snabbt det rinner ut. Jag har kört Silvia så det ser ut som att mörk chokladsås rinner fram ur spouten. Får du de s.k. "mussvansarna" när du kör? - tunna smala strålar...
Du bor ju i Stockholm - kom förbi vårt baristajam på fredag! Alltid trevligt att utbyta erfarenheter med andra kaffenördar, prova nya bryggmetoder och leka med stor kommersiell utrustning.edit: eller så får jag se långhelg som en extra god anledning att sitta på balkongen och dricka gott kaffe på extrafina bönor.