kaffe med slice
Well-known member
Miscela di Campione, var hittar jag den??
Jag kommer helt klart vara öppen för nya smaker och kommer att prova mig fram sakta men säkert. Jag kommer nog köra på upplägget att jag har en italiensk bönblandning typ 70/30 hemma och samtidigt som jag provar olika skandinaviska blandningar från J&N och EC tex. Det kan säkert vara som så att mina smaklökar behöver utvecklas för att uppskatta J&N blandningarna. Helt säkert är det ivf att mitt hantverk behöver utvecklas :lol:
Men sen har jag en fundering ivf. Det är ju som så att J&N och EC blandningarna/rostningarna är mer "komplexa" i smaken än en italienare som tex Elena och en av anledningarna kanske har att göra med maten och matkulturen. Jag har varit i Italien ett par gånger och bott i Frankrike i 3 år. Förhållningssättet till mat, hur man äter och de smaker man har i både den franska och italienska maten är helt annorlunda än de vi har i tex Sverige. Smakerna är mer "komplexa" med mycket olika örter och kryddor. Ofta börjar man med apperetif för att fortsätta med förrätt/soppa, sedan går man på huvudrätten för att sedan äta sallad och ost innan man äter frukt eller efterrätt. (Är det en brakmiddag kan det vara en fiskhuvudrätt följt av en kötthuvudrätt.) Och som avslutning, en espresso och konjak Vem behöver då ett komplex kaffe med mycket smaker? Snarare att man vill ha något för att "lugna" ner smaklökarna Det var bara en fundering, det kanske finns lika "komplexa" blandningar/rostningar i Italien, vad vet jag.
Yirgacheffe, tack för länken till hjemmerproduktion. Jag skall droppa ett mejl till dem och se om jag kan köpa en rödvinsvinägermoder från dem. Jag var även i kontakt med kaffemekka.dk inför val av kaffemaskin. Men tjejen jag talade med på telefon kunde varken svenska eller engelska, och eftersom jag inte kan danska så var det ganska dödfött att få nått vettigt ur den konversationen.......
En grej med vinägermödrar är att dela med sig. Är de friska (vilket de oftast är) så växer de och man blir då mer eller mindre tvungen att dela på dem och då är det kanon att dela med sig av dem. Just nu har jag min cidermoder som jag kan dela med mig av så är det någon som är intresserad är det bara att hojta till. Den kan hämtas i Vaxholm eller så kan den levereras in till Stockholm. Är det någon i landet som är intresserad så kan jag skicka den mot att ni betalar frakten.
//Matte
Jag kommer helt klart vara öppen för nya smaker och kommer att prova mig fram sakta men säkert. Jag kommer nog köra på upplägget att jag har en italiensk bönblandning typ 70/30 hemma och samtidigt som jag provar olika skandinaviska blandningar från J&N och EC tex. Det kan säkert vara som så att mina smaklökar behöver utvecklas för att uppskatta J&N blandningarna. Helt säkert är det ivf att mitt hantverk behöver utvecklas :lol:
Men sen har jag en fundering ivf. Det är ju som så att J&N och EC blandningarna/rostningarna är mer "komplexa" i smaken än en italienare som tex Elena och en av anledningarna kanske har att göra med maten och matkulturen. Jag har varit i Italien ett par gånger och bott i Frankrike i 3 år. Förhållningssättet till mat, hur man äter och de smaker man har i både den franska och italienska maten är helt annorlunda än de vi har i tex Sverige. Smakerna är mer "komplexa" med mycket olika örter och kryddor. Ofta börjar man med apperetif för att fortsätta med förrätt/soppa, sedan går man på huvudrätten för att sedan äta sallad och ost innan man äter frukt eller efterrätt. (Är det en brakmiddag kan det vara en fiskhuvudrätt följt av en kötthuvudrätt.) Och som avslutning, en espresso och konjak Vem behöver då ett komplex kaffe med mycket smaker? Snarare att man vill ha något för att "lugna" ner smaklökarna Det var bara en fundering, det kanske finns lika "komplexa" blandningar/rostningar i Italien, vad vet jag.
Yirgacheffe, tack för länken till hjemmerproduktion. Jag skall droppa ett mejl till dem och se om jag kan köpa en rödvinsvinägermoder från dem. Jag var även i kontakt med kaffemekka.dk inför val av kaffemaskin. Men tjejen jag talade med på telefon kunde varken svenska eller engelska, och eftersom jag inte kan danska så var det ganska dödfött att få nått vettigt ur den konversationen.......
En grej med vinägermödrar är att dela med sig. Är de friska (vilket de oftast är) så växer de och man blir då mer eller mindre tvungen att dela på dem och då är det kanon att dela med sig av dem. Just nu har jag min cidermoder som jag kan dela med mig av så är det någon som är intresserad är det bara att hojta till. Den kan hämtas i Vaxholm eller så kan den levereras in till Stockholm. Är det någon i landet som är intresserad så kan jag skicka den mot att ni betalar frakten.
//Matte