Kaffegalningen
Brewtal kaffenörd
Då har jag gjort ett litet temperaturs-experiment med min Cona. Min kamera är för tillfället på semester, så jag tänkte att jag är smart (eller hur?) och tar bilderna med min webkamera. Jag ska ju ändå göra kaffet vid datorn. Bilderna blev kassa som f-n, men man kan se att det är en Cona på bild i alla fall. Hoppas jag.:angry:
Förberedelser:
1- Kaffet mals (80 gram till en liter vill jag ha), jag har det i en liten rostfri kanna tills det är dags att hälla i kaffet.
2- Vattnet kokas upp i en vattenkokare, annars tar det evigheter.
3- Häll över det kokande vattnet i den undre behållaren. Lägg den övre behållaren på plats och tänd den lille brännaren.
Såhär ser det ut efter en liten stund:
Vattnet har börjat sin färd till den övre behållaren. Trolleri!
Och efter ytterligare en liten stund är det mesta av vattnet i den övre behållaren, luft bubblar upp genom röret. Dags att hälla i kaffet. Temperaturen i den övre behållaren är nu 85 grader.
Kaffet är i, jag blandar om med en sked i vanliga fall, nu blev det temp-givaren som fick leka sked...
Jag tar tid. 4 minuter får kaffet stå och "småputtra". Det puttrar iofs bara lite i början, när vacuumet är ett faktum i den undre behållaren så är det lugnt och fint. Temperaturen stiger till som högst 89 grader.
Elden släcks genom att man lägger ett litet glaslock över brännaren. Efter en minut har såhär pass mycket kaffe dragits ner till den undre behållaren av vacuumet.
Och efter 2 minuter...
Efter 2:40 så börjar Conan sörpla luft från den övre behållaren. Kaffet är klart. Man tar av den övre behållaren, placerar den i sin hållare och häller upp kaffet.
Och njuter. För det är gott som f-n!
Förberedelser:
1- Kaffet mals (80 gram till en liter vill jag ha), jag har det i en liten rostfri kanna tills det är dags att hälla i kaffet.
2- Vattnet kokas upp i en vattenkokare, annars tar det evigheter.
3- Häll över det kokande vattnet i den undre behållaren. Lägg den övre behållaren på plats och tänd den lille brännaren.
Såhär ser det ut efter en liten stund:
Vattnet har börjat sin färd till den övre behållaren. Trolleri!
Och efter ytterligare en liten stund är det mesta av vattnet i den övre behållaren, luft bubblar upp genom röret. Dags att hälla i kaffet. Temperaturen i den övre behållaren är nu 85 grader.
Kaffet är i, jag blandar om med en sked i vanliga fall, nu blev det temp-givaren som fick leka sked...
Jag tar tid. 4 minuter får kaffet stå och "småputtra". Det puttrar iofs bara lite i början, när vacuumet är ett faktum i den undre behållaren så är det lugnt och fint. Temperaturen stiger till som högst 89 grader.
Elden släcks genom att man lägger ett litet glaslock över brännaren. Efter en minut har såhär pass mycket kaffe dragits ner till den undre behållaren av vacuumet.
Och efter 2 minuter...
Efter 2:40 så börjar Conan sörpla luft från den övre behållaren. Kaffet är klart. Man tar av den övre behållaren, placerar den i sin hållare och häller upp kaffet.
Och njuter. För det är gott som f-n!