Maglite
Well-known member
Dags att kasta sig ut i kaffe-djungeln.
Har "lurkat" här i någon månad och läst, begrundat, förvånats och imponerats.
Går i uppgraderingstankar och behöver lite tips och råd. Har idag en Saeco Incanto Sirius som gör bra espresso för att vara en helautomatisk (enligt mig iallfall). Men har kommit till "insikt" och tänkte mig att uppgradera till en halvautomatisk och en riktig kvarn.
Mina funderingar så här långt är att jag är inne på CoffeeGeeks favoriter 2006 i överkomlig prisklass, dvs Quick Mill Vetrano och Macap M4 Steglös kvarn. Men sen kom funderingarna på det här med HX. Hur struligt är det egentligen att hålla brygg-temperaturen? Och vad händer om man inte lyckas? För låg temperatur och det blir surt, för hög temperatur och det blir beskt?
Det fick mig att börja fundera på en dubbel-kokare, där det ska vara lättare att få en jämn temperatur, och vilka alternativ finns det då? Förvisso finns ju CoffeGeeks favorit, GS3, men 49k SEK är lite över vad jag tycker det är värt, även om det skulle vara skoj. Sedan har ju en kaffegalning köpt en Brewtus II som det kanske går att få bra espresso ur . Väntar ivrigt på mer detaljer! Fler?
Eftersom jag inte är helt säker på om jag lyckas bra med vattenanslutning så är Andreja Premium också ett alternativ på HX-sidan.
Men, är jag överdrivet rädd för problemet med brygg-temperaturen?
Tar tacksamt emot funderingar, tips och ideer!
Har "lurkat" här i någon månad och läst, begrundat, förvånats och imponerats.
Går i uppgraderingstankar och behöver lite tips och råd. Har idag en Saeco Incanto Sirius som gör bra espresso för att vara en helautomatisk (enligt mig iallfall). Men har kommit till "insikt" och tänkte mig att uppgradera till en halvautomatisk och en riktig kvarn.
Mina funderingar så här långt är att jag är inne på CoffeeGeeks favoriter 2006 i överkomlig prisklass, dvs Quick Mill Vetrano och Macap M4 Steglös kvarn. Men sen kom funderingarna på det här med HX. Hur struligt är det egentligen att hålla brygg-temperaturen? Och vad händer om man inte lyckas? För låg temperatur och det blir surt, för hög temperatur och det blir beskt?
Det fick mig att börja fundera på en dubbel-kokare, där det ska vara lättare att få en jämn temperatur, och vilka alternativ finns det då? Förvisso finns ju CoffeGeeks favorit, GS3, men 49k SEK är lite över vad jag tycker det är värt, även om det skulle vara skoj. Sedan har ju en kaffegalning köpt en Brewtus II som det kanske går att få bra espresso ur . Väntar ivrigt på mer detaljer! Fler?
Eftersom jag inte är helt säker på om jag lyckas bra med vattenanslutning så är Andreja Premium också ett alternativ på HX-sidan.
Men, är jag överdrivet rädd för problemet med brygg-temperaturen?
Tar tacksamt emot funderingar, tips och ideer!