Göteborg Café Paparazzo

Jutta

Well-known member
...på Västra Hamngatan 13, där kan ni numera hitta mig bakom en sprillans ny La Marzocco! Sprillans nytt är förresten allt i hela caféet, som är startat av ägarna till Tigi Hair Academy - hårsalongen har fått flytta upp på övervåningen.

Anders på Johan & Nyström har försett oss med två bönblandningar (La Bomba och en 100% arabica som jag inte har namnet på just nu) och en single: Etiopisk Yirgacheffe.

Vi samarbetar även med ett franskt bageri som levererar alldeles ljuvligt franskt surdegsbröd. Massor av varianter som vi förutom gör smörgåsar på även har till försäljning. Bageriet kommer även med briocher, croissanter och andra grymt goda bakelser.

Ni är alla välkomna in, fråga efter mig! Karin heter jag IRL.
 

Large

Well-known member
En adress hade väl suttit på sin plats också, iaf för de på forumet som inte under överskådlig tid behövt bekymra sig om var stadens hårsalonger ligger :)
 

wesaft

Well-known member
Grattis till jobbet Jutta, låter ju kanon.
Jag borde klippa mig kom jag på nu :)
Får försöka ta mig in och besöka dig någon dag och testa kaffet.
 

Lassekongo

www.gokaffe.se
Trevligt med alla dessa inbjudningar! Hm, kan inte någon komma och starta ett ställe med vettig espresso i Härnösand??? Göteborg ligger ju så attans ocentralt! :lol:
 

M.ito

www.kafemarmelad.se
Ja grattis till jobbet karin. Måste komma förbi o ta en kopp snart. Men how oh how fick du jobbet då? ;) hehehe
 

Jutta

Well-known member
Haha, jag gick... ehh... rosterivägen?
Det där lät väl inte så bra heller.....


Såhär gick det till:
Nina, ägaren, hade bara fått tag på personal utan erfarenhet - samtidigt som hon ville satsa på bra kaffe. Därför frågade hon halvt paniskt sin kaffeleverantör, Anders på J&N, om han visste någon som kunde vara med och lära upp personalen under inkörningsperioden. Anders frågade i sin tur Poyan på Marmelad (a.k.a. M.ito) som i sin tur tipsade om mig. Krångligt, många led, men nu är det klart, jag blev klar för jobbet och vi öppnade i måndags! När Nina sedan fick reda på att jag behövde jobb så erbjöd hon mig direkt fortsatt anställning även efter inkörningsveckan som det var tänkt att jag skulle jobba.

Om ni vill komma dit jobbar jag mestadels dagar, slutar vid två. Men det är möjligt att ni kan hitta mig på caféet andra tider också!

Och appropå de andra som jobbar där så måste jag säga att de flesta har lärt sig göra klart godkänt kaffe förvånansvärt snabbt! Till skillnad från de gamla hundar man så ödmjukt som möjligt har försökt lära att inte skyffla skum med sked, är de här tjejerna helt nya vad gäller kaffe. Därför har de lärt sig grunderna rätt från början, och de flesta verkar tycka att det är riktigt kul och slår inte ifrån sig tips när man kommer med dem utan tar in det och övar mycket och ofta. Wiho!
 

doppio

Well-known member
Är det typ vid Pizza Hut?

Jäkla många ställen i den delen av stan nu, hoppas verkligen det finns plats för alla.
 

Jutta

Well-known member
doppio: Yep, precis brevid Pizza Hut. Ja, de konkurrerar väl i första hand med Kosmos, Le Pain Francais och Bagatelle, vilket inte vill säga lite. Inget av dem har dock något kaffe att hänga i granen vad jag vet. Det har däremot Magasin 11, Da Matteo och några till som ligger praktiskt taget runt knuten de med...

Treefinger: Jag trivs mycket bra så långt! Får dock inte jobba så mycket som jag vill, det går lite trögt nu i början och vi är fyra-fem tjejer som ska dela på timmarna... timanställning=livsfarligt. Tur att jag inte har någon hyra att betala. Eller ja, ett och fem till päronen för inhysning och mat varje månad, men det är väl ingen hyra att tala om.
 

marmander

Well-known member
Häpp, ett nytt ställe att pröva!

Samarbete med franskt bageri... hmmm är det möjligtvis "mitt" lilla bageri på koopmansgatan i Majorna, 50 meter utanför min dörr? Man blir värsta "crackhead" av det beroendeframkallande surdegsbrödet - hänger på låset varje morgon för att få en dos innan jobbet. Och sköna ägare är det också. Livskvalitet om något. Och att få riktigt frasiga pain chocolat till en dubbel espresso... nej, det här går inte. De har ju sommarstängt nu och då blir det lätt att man får abstinenschocker så här emellanåt. Får bryta här innan jag tappar konceptet.
 

Jutta

Well-known member
Häpp, ett nytt ställe att pröva!

Samarbete med franskt bageri... hmmm är det möjligtvis "mitt" lilla bageri på koopmansgatan i Majorna, 50 meter utanför min dörr?

Nope, inte det. Jag bor också i Majorna, dock inte lika nära som du. De bakar så JÄÄÄVLA gott bröd, jag dör!

Bageriet som Café Paparazzo samarbetar med ligger i Högsbo någonstans, vet inte om det är i industriområdet eller mer bland bstadshusen, men i vilket fall som helst bakar de helt gudomligt ljuvliga surdegsbröd och pain au chocolats också. Rida heter han som driver det. Kom och ät!
 

Forumstatistik

Trådar
14,667
Inlägg
155,720
Medlemmar
19,364
Senaste medlemmen
Knivmackan
Topp