Jag kör en Gaggia Classic som har tuffat och gått i alla år. I våras bytte jag några delar och rengjorde den ordentligt överallt. Jag bytte också kvarnens (Gaggia MDF) malskivor. Direkt efter att maskinen var hopbyggd igen var det frid och fröjd och kaffet smakade bra och såg bra ut. Men därefter har det blivit riktigt dåligt. Svart, blaskigt, bränt. Creman (mörkbrun/svart) håller inte ihop utan spricker isär som en sås som har skurit sig. I botten på koppen finns sump, det har jag aldrig upplevt förut. Det rinner inte ur filterhållaren utan skvätter ut kaffe. Jag kör Lavazzaz blandningar som man kan köpa i varuuhs och de har varit helt ok tidigare.
Är det för hög temp eller för låg? Är det malskivorna som inte gör jobbet? Är det nåt tjall med solenoiden som gör att trycket blir för högt eller lågt?
Tacksam för alla idéer.
Mvh Desperat
Är det för hög temp eller för låg? Är det malskivorna som inte gör jobbet? Är det nåt tjall med solenoiden som gör att trycket blir för högt eller lågt?
Tacksam för alla idéer.
Mvh Desperat