Har börjat bli mer och mer sugen på att ha manuell kontroll över trycket när jag gör espresso, inte för att jag smakat skillnaden men en avtagande tryckprofil ska ju vara bra. Gillar idén med det simpla. Jag har en Lelit Elizabeth som funkar bra men nästa steg kanske är en spakmaskin?
För att inte offra nån mjölkdrink då och då vore ju en kokare bra, drömmen vore en Olympia Express Cremina som lär hålla decennier bara man tar hand om den. Tilltalas av att den är så simpel men välbyggd och verkar vara en fröjd att använda. Men priset är ju svårt att motivera. Finns ju La Pavoni Europiccola med, men den verkar lite pilligare att jobba med. Sen de billigare som Cafelat Robot är nog en vettigare startpunkt, men vill ju kunna göra mjölkdrinkar ibland även om jag till 90% dricker espresso (mjölkdrinkar blir mest till gäster som ofta uppskattar en najs Cappuccino).
Vad tycker ni? Är det värt att gå över till helmanuellt för att levla upp till nästa nivå av nördighet? Eller ska jag vara nöjd med min 9 bar pumpmaskin?
För att inte offra nån mjölkdrink då och då vore ju en kokare bra, drömmen vore en Olympia Express Cremina som lär hålla decennier bara man tar hand om den. Tilltalas av att den är så simpel men välbyggd och verkar vara en fröjd att använda. Men priset är ju svårt att motivera. Finns ju La Pavoni Europiccola med, men den verkar lite pilligare att jobba med. Sen de billigare som Cafelat Robot är nog en vettigare startpunkt, men vill ju kunna göra mjölkdrinkar ibland även om jag till 90% dricker espresso (mjölkdrinkar blir mest till gäster som ofta uppskattar en najs Cappuccino).
Vad tycker ni? Är det värt att gå över till helmanuellt för att levla upp till nästa nivå av nördighet? Eller ska jag vara nöjd med min 9 bar pumpmaskin?