ake_l
Well-known member
Jag tänkte göra ett första försök till rostning hemma och undrar om ni har bra tips på blandningar.
Skulle vilja ha en espressoblandning med lite nötig karaktär, typ Passalacqua Mehari. Lite syra gör inget, men inte för mycket.
Vad säger ni om robusta, skall den vara med?
Jag funderar på att köpa följande bönor och experimentera, vad tror ni:
Santos (Brasiliansk)
Old Brown Sulawesi (Java)
Monsun Malabar (Indiskt)
En fråga till. När ni blandar olika bönor, gör ni det i samma rostning eller rostar ni var för sig och blandar efteråt?
Skulle vilja ha en espressoblandning med lite nötig karaktär, typ Passalacqua Mehari. Lite syra gör inget, men inte för mycket.
Vad säger ni om robusta, skall den vara med?
Jag funderar på att köpa följande bönor och experimentera, vad tror ni:
Santos (Brasiliansk)
Old Brown Sulawesi (Java)
Monsun Malabar (Indiskt)
En fråga till. När ni blandar olika bönor, gör ni det i samma rostning eller rostar ni var för sig och blandar efteråt?