Billigt vardagskaffe?


Jonken

Well-known member
Tack. Rutasoka har haft jämn kvalitet i det jag har provat. Lite väl mörkt för min smak men i alla fall snäppet godare än de största rosterierna.

Det värsta med smaksatt kaffe är inte hur bedrövligt det generellt smakar, utan att det sätter sig i kvarn och övrig utrustning också. Prova på egen risk :p
 

marranbarran

Active member
Tack. Rutasoka har haft jämn kvalitet i det jag har provat. Lite väl mörkt för min smak men i alla fall snäppet godare än de största rosterierna.

Det värsta med smaksatt kaffe är inte hur bedrövligt det generellt smakar, utan att det sätter sig i kvarn och övrig utrustning också. Prova på egen risk :p
Det var Rutasoka som jag tänkte köpa pga tipsen i denna tråden även om jag också tror jag kommer anse att det är för mörkt. Rostdatumet på de påsar som fanns var dock bedrövligt så det blev Bergstrands.. Men ska hålla span när jag handlar så kanske rostlyckan faller på!
Haha, blir nog inget smaksatt kaffe då m a o :-D
 

Grindmaster Flash

Well-known member
Ica ”I love eco” espressokaffe är ganska bra vardagskaffe, 100% arabica men är inte så mesigt alls, känns som det vore en gnutta robusta där om jag inte visste…
Och bryggkaffet ”Peru” är också mkt fin.

Bra pris, ekologiska och jämn kvalite. Samt tydligt rostdatum gillar jag i sammanhanget.
 

Spelfilm

New member
Testade en av Zoegas nya, Nuovo. Utger sig för att vara balanserad och fruktig men är tyvärr otroligt kärv och sådär oljigt mörk som de flesta bönor från mataffärerna verkar vara. Rann väldigt ojämnt mellan shots, hur mycket man än försökte. Drog ut nåt som snuddade på drickbart med 18-32g på ca 25s, men överlag ingen hit alltså.

Har inte testat Rävens rester än. Är det fortfarande rekommenderat? Eller nåt annat i prisklass något lägre?
 

Coraxos

Well-known member
Gillar Löfbergs ekologiska mellanrost. De marknadsför den som en Slow Roast, jag bad om specifikationer:

Tiden varierar såklart beroende på vilken typ av böna och vilken smakprofil vi vill få fram. I en traditionell skålrost rostas bönorna i snitt 6-7 min per rost medans i den nya trumrosten, där vi kan använda oss av sk slow roast rostar vi ca 11-12 min. Men här jobbar vi med flera olika rostkurvor och det finns de recept där vi rostar långt över 12 minuter för att få fram rätt arom och smak.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,071
Inlägg
150,818
Medlemmar
18,826
Senaste medlemmen
Rinsewood
Topp