Bilder på våra kaffehörn - BILDTRÅD

Flow

Member
Kaffehörnet.JPGKaffehörnet- termostat_1.jpgKaffehörnet- termostat_2.jpg

Uppgraderade till en single boiler "La Pavoni Cellini Mini" och en Eureka Zero efter några års inlärning på en Sage Bambino Plus och en Graef 800. Har också kompletterat med en Coffee Sensor termometer till brygghuvudet efter det att bilden togs.
Tyvärr kom inte temperaturen inte upp i mer än ca 85 grader, så det blev till att försöka ställa in en väldigt känslig mekanisk termostat till högre temperatur. Gjorde det själv efter usel support av SMEG och Cervera trots att det borde varit ett enkelt garantiärende.. Efter lite trixande med en långtång med osäkert resultat hittade jag ett termostatvred i en webb-butik. Har efter några försiktiga justeringar nu hittat till en temperatur som ger 90-96 grader beroende på hur jag spolar igenom brygghuvudet. Hade väl så här i efterhand varit klokare att köpa en maskin med PID till några tusenlappar mer, men för tillfället är jag nöjd med den kontroll av temperaturen jag får genom termostatvredet och genomspolning av brygghuvudet.
Och efter att ha hittat Gringo Prime Espresso och trimmat in arbetsflödet är jag väldigt nöjd med min uppgradering.
 
Senast ändrad:

Jonken

Well-known member
Moderator
Har du mer info hur pid kopplas in på bästa sätt i en hx maskin ?
Tycker inte att det är värt att bry sig om på en HX. Cellini Mini är en enkelkokare, som pendlar en gnutta mer i temperatur jämfört med en HX - men största fördelen med en PID för enkelkokare är att den påverkar bryggtemperatur på ett mindre indirekt sätt. Fast Flow har ju redan hittat ett sätt att reglera temperatur på (mer angeläget med PID till t.ex. en Rancilio Silvia som har mycket större delta).
 

Flow

Member
Du kan alltid installera PID i efterhand om du vill.
Tack för förslaget! Jo, jag har haft det i åtanke, men för tillfället tycker jag temperaturen håller sig inom ett acceptabelt intervall. Får väl se med tiden om det blir ett alternativ, eller att gå vidare till något annat. Följer med intresse diskussioner här på forumet om olika typer av sätt att brygga!
 

Spook39

Active member
IMG_1937.jpeg
Kaffehörnan som haft samma maskin i snart tjugo år fick nyligen en kompis.

IMG_2130.jpeg

Jag har varit nyfiken på en La Pavoni sen jag snöade in på kaffe i seklets begynnelse och till slut föll jag för frestelsen när jag hittade en begagnad i rätt skick och pris. I helgen monterade jag på tryckmätaren för brygghuvudet och nu gör den fantastisk espresso. Jag får mala mycket finare än för Dalla Corte och 7-8 bar är mer tryck än jag föreställde mig.
 

Spook39

Active member
Rekommenderar starkt att hålla emot med ena handen på portafiltret :)
Ja, det ger sig självt. Alternativet är att hålla emot på påfyllningskorken, men det ger mer flex vilket inte känns lika bra.

Jag gör bättre kaffe med den här än med Dalla Corten nu, vilket känns lite märkligt.
 

Spook39

Active member
Kaffehörnan har genomgått många förändringar och just nu ser det ut såhär.
Jag har skiftat fokus de senaste månaderna och nu är det övervägande brygg men V60, Kalita och AeroPress. Det blir någon espresso per dag också. Jag har haft målsättningen att skaffa en riktigt bra elektrisk kvarn men inser att det inte är lätt att hitta en som är grym på allt. Jag känner ingen stress alls utan kör på det jag har så länge.IMG_0023.jpeg
 
Senast ändrad:

Forumstatistik

Trådar
15,063
Inlägg
158,685
Medlemmar
19,642
Senaste medlemmen
Pallee
Topp