Bilder på våra kaffehörn - BILDTRÅD


MattiasL

Well-known member
Så här ser min kaffehörna ut. Det är lite tight med bara 60cm bänkyta men det funkar ändå hjälpligt. Är grymt nöjd med både maskin och kvarn. Jag har iof inte så mycket att jämföra med sedan tidigare men inte haft något att klaga på hittills under året jag haft maskinerna. Hoppas uppgraderingsdjävulen kan hålla sig borta ett tag. :)

DSC_0020.jpg

Rosten för en betydligt mer oglamourös tillvaro i förrådet. Det har gått några kilo kaffe genom rosten sen jag köpte den i höstas och en ny laddning råkaffe är på ingång. Alltid lika spännande att testa på nya bönor!
:coffee:
DSC_0021.jpg
 

Noya

Active member
Dålig kvalité på kortet men såhär ser min setup ut. Det som saknas är en rost så man har ett konstant flöde av färskt kaffe.
yhajyvy3.jpg
 

weeklund

Active member
hq


Såhär ser min kaffehörna ut för tillfället. Blir nog en uppgradering snart till en som kan skumma mjölk samtidigt som man skjuter ett skott.
 

Pulcino

Well-known member
Här är min, också en Classic med Micro :) har ställt fram lite småsaker som inte brukar stå här bara för syns skull. Också brukar jag ha tampern bredvid Varion de båda lite mer bakom Classicen, rätt bra kvarnutrymme där bakom. Solisen är för bryggkaffe, har ingen bryggare till det än dock utan kör med bara filterhållare direkt i muggen.


Kaffehörna by Zarako, on Flickr
 
Kul med ett observant öga!
Den gröna "prylen" är en Sailor radiopejl Type R109 plockad från en fartygsbrygga. Vi använder den som köksradio, grym mottagning bra ljud :)
 

Cykelmartin

Well-known member
Det gick fortare än jag trodde att byta maskin. Mindre än en vecka efter att jag bestämde mig för att sälja min Silvia är den såld och numera står det en ECM Giotto Premium i köket :)
bild.jpg
 

Cykelmartin

Well-known member
Riktigt trevliga cappuccinokoppar du har. Vart har du fått tag på dom?
Antar att du menar de till vänster? Det är mina favoritkoppar från Bodum. Canteen heter modellen, mina köptes på Cervera för några år sedan, tror att de finns kvar i sortimentet ännu. De är dock på gränsen till för små för cappuccino, de är på 10cl så jag använder dem mest till espresso. Men det är klart, drar man espresson tillräckligt tight får man plats med både en och två skvättar mjölk :)
De bruna kopparna till höger kommer från jolla.se, espressokoppar på ca 7cl med tillhörande fat.
 

Ljusbusen

Member
Hej
Lägger upp en bild på kaffehörnet. Har uppgraderat från en Gaggia TS som vi var riktigt nöjda med till en La Marzocco GS3. Använder Mazzer Major E som kvarn.

L_20140225_KAFFE_001.jpg

Allt gott / Andreas
 

Turbo-Fredde

Well-known member
Får väl lägga in ett par bilder på min lilla hörna.
Efter som bänken i köket inte räckte till och jag hade lite överbliven ek bänk liggande i källaren blev det en förlängning.
Har även monterat sumplåda under bänken.
Just i dag har jag även varit och köpt en Mazzer mini, på ena bilden är dock min "gamla" kvarn Super Jollyn med.
Kaffe maskinen är en Isomac Tea som har givit mig mycket glädje, köptes begagnad och har bytts en de grejer men fungerar väldigt bra.

Längre bort på bänken står även en Mocca Master och en Wilfa kvarn till den.
Har även en Don Pedro som används till och från.

Just för tillfället så Rostas det inte så mycket eget men det finns en Behmore 1600 i skåpet.
 

Bilagor

  • IMG_3602.jpg
    IMG_3602.jpg
    93.3 KB · Visningar: 215
  • IMG_0543.jpg
    IMG_0543.jpg
    97.4 KB · Visningar: 220

hrbrun

Well-known member
Trevligt :)

Vilken resonemang ligger bakom bytet från super jolly till minin....? Av många skulle det kunna klassas som en nedgradering....
 

Turbo-Fredde

Well-known member
Trevligt :)

Vilken resonemang ligger bakom bytet från super jolly till minin....? Av många skulle det kunna klassas som en nedgradering....

Det är ju samma storlek på malskivor i dom om jag förstått rätt.
Ville testa köra med "ondemand" istället för dosern.

Lite smidigare på bänken!

SKa jag vara ärlig så vet jag inte riktigt mer än ville testa.

Och vill någon köpa Jollyn ligger den i köp o sälj delen änså länge..........
 

hrbrun

Well-known member
Ja, det är lika stora skivor men dom är faktiskt olika. Det finns em del att läsa på nätet om att byta skivor i minin till SJs skivor. Jag har själv gjort den modden med bra resultat, dubbelt så snabb malning som med minins orginalskivor.
 

Forumstatistik

Trådar
13,978
Inlägg
150,333
Medlemmar
18,752
Senaste medlemmen
Granelli
Topp