Har precis skaffat en Gaggia Baby Twin och visst har man förstått att livet inte är helt okomplicerat vad gäller espressokonsten, men...... Det började fint med La Bomba malt hos böner och blad för en Gaggia (har inte fått vår kvarn ännu), fin mild smak, fin crema, fina mussvansar. Gav mig sedan på Etopien Harar Longbery, samma malningsgrad och det blev tvärstopp i maskinen. Den "puffade" bara till och släppte ifrån sig ett par droppar i ren förskräckelse. Tampade mindre och mindre - resulterade i lite fler droppar... Odrickbart! En djupanalys senare antogs kaffesorten vara oljig och därmed hade den behövts malas grövre kanske!???
Glad i hågen över att skylla eländet på kaffet köptes andra varianter av kaffe, bla Kaffemaskinens specialblandning De Sica, nyinkommet. Jag fick kaffet lite grövre malt - efter lite dividerande med en i personalen angående mina hitillsvarande erfarenheter. Mer eller mindre tvärstopp igen - kaffets fel???
Gick tillbaka till "säkra" kort - La Bomba. Okej - det blir inte tvärstopp - och visst finns mussvansarna där igen - men det tenderar att bli beskt och det var det inte tidigare.
Just nu är inte självförtroendet på topp. Försöker att tampa hårt/löst/knappt alls och iallafall blir det beskt. Vad är felet?
HJÄLP!
Glad i hågen över att skylla eländet på kaffet köptes andra varianter av kaffe, bla Kaffemaskinens specialblandning De Sica, nyinkommet. Jag fick kaffet lite grövre malt - efter lite dividerande med en i personalen angående mina hitillsvarande erfarenheter. Mer eller mindre tvärstopp igen - kaffets fel???
Gick tillbaka till "säkra" kort - La Bomba. Okej - det blir inte tvärstopp - och visst finns mussvansarna där igen - men det tenderar att bli beskt och det var det inte tidigare.
Just nu är inte självförtroendet på topp. Försöker att tampa hårt/löst/knappt alls och iallafall blir det beskt. Vad är felet?
HJÄLP!