Hej,
Tänkte att det kunde vara kul med en tråd där det samlades recept på mandelskorpor. Skulle vara kul med något nytt att prova, dela med er!
Här kommer mitt bidrag.
/Fredrik
Mandelskorpor biscotti
Den perfekta hårdmjuka biscottiytan är inte helt lätt att få till, men de här goda, knapriga skorporna ligger väldigt nära det italienska originalet.
- Receptet är beräknat för ca 80 stycken skorpor
Färdigt på: 1 tim 45 min
Ingredienser
80 skorpor:
3 st medelstora ägg
2 dl socker
0.25 tsk salt
1 msk finrivet apelsinskal
0.5 tsk bittermandelessens (kan uteslutas)
1 dl olivolja
300 g vetemjöl (knappt 6 dl)
1 tsk bakpulver
200 g hel mandel
1.5 dl vetemjöl
1 st ägg till brödglans
1 tsk socker till brödglans
1 msk vatten till brödglans
Gör så här
1. Sätt ugnen på 190 grader.
2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt salt, apelsinskal, bittermandelessens, olja och sist vetemjöl som först blandats med bakpulver.
3. Arbeta ihop degen. Tippa sedan ut degen på mjölat bakbord och knåda in de hela mandlarna och lite extra mjöl (om det behövs).
4. Dela degen i 3-*4 delar. Forma till rullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop ingredienserna till brödglanset och pensla rullarna generöst.
5. Grädda skorporna mitt i ugnen i 25*-30 minuter. Låt längderna svalna cirka 15 minuter och skär dem sedan med riktigt vass kniv i knappt 3 centimeter tjocka skivor.
6. Lägg skorporna på plåtar med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Torka till skorporna i 100 grader ugnsvärme i 40*-60 minuter. Låt helst skorporna mogna i smaken till dagen därpå.
Tänkte att det kunde vara kul med en tråd där det samlades recept på mandelskorpor. Skulle vara kul med något nytt att prova, dela med er!
Här kommer mitt bidrag.
/Fredrik
Mandelskorpor biscotti
Den perfekta hårdmjuka biscottiytan är inte helt lätt att få till, men de här goda, knapriga skorporna ligger väldigt nära det italienska originalet.
- Receptet är beräknat för ca 80 stycken skorpor
Färdigt på: 1 tim 45 min
Ingredienser
80 skorpor:
3 st medelstora ägg
2 dl socker
0.25 tsk salt
1 msk finrivet apelsinskal
0.5 tsk bittermandelessens (kan uteslutas)
1 dl olivolja
300 g vetemjöl (knappt 6 dl)
1 tsk bakpulver
200 g hel mandel
1.5 dl vetemjöl
1 st ägg till brödglans
1 tsk socker till brödglans
1 msk vatten till brödglans
Gör så här
1. Sätt ugnen på 190 grader.
2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt salt, apelsinskal, bittermandelessens, olja och sist vetemjöl som först blandats med bakpulver.
3. Arbeta ihop degen. Tippa sedan ut degen på mjölat bakbord och knåda in de hela mandlarna och lite extra mjöl (om det behövs).
4. Dela degen i 3-*4 delar. Forma till rullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop ingredienserna till brödglanset och pensla rullarna generöst.
5. Grädda skorporna mitt i ugnen i 25*-30 minuter. Låt längderna svalna cirka 15 minuter och skär dem sedan med riktigt vass kniv i knappt 3 centimeter tjocka skivor.
6. Lägg skorporna på plåtar med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Torka till skorporna i 100 grader ugnsvärme i 40*-60 minuter. Låt helst skorporna mogna i smaken till dagen därpå.