Årsmodeller/versioner av Gaggia Classic man bör undvika?

Klosse

New member
Har förlitat mig på min Bialetti-mokabryggare (mocka?) i ungefär tio år och överväger nu att köpa en espressobryggare. Har läst att Gaggia Classic är en duglig maskin och sett att de finns begagnade. Men undrar: finns kanske årsmodeller/versioner som man bör undvika respektive inrikta sig på? Kanske lätta och skapligt billiga att renovera, så att ålder inte spelar så stor roll?
 

Jonken

Well-known member
Kanske lätta och skapligt billiga att renovera, så att ålder inte spelar så stor roll?
Nja, det är inte ovanligt att det blir hål i kokaren eftersom den är i aluminium. Sen sitter delarna inte sällan som berget, lätt att skruvar etc. går av om de inte lossats på många år.

Med det sagt så är det en kapabel maskin som definitivt kan hålla decennier bara ägaren har använt bra vatten och varit lite försiktig med avkalkning. Här är två saker att titta efter (biffigare OPV innan 2009). Det nya är s.k. Boilergate - att beläggningen som skulle skydda aluminiumkokaren i 'Evo' fr 2023 kan släppa.

TL;DR: sikta på en modell producerad innan ~2015 eller ~2019-2022 (s.k. "Pro" med bättre ångrör än gamla).

Om mjölkskumning inte är viktigt (den är för övrigt väl klen i en Gaggia Classic utan rejäl mod) finns det bekymmersfria maskiner som Cafelat Robot (varm rekommendation). Sen finns det visserligen ett intressant mod till Gaggian:
 
Senast ändrad:

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,667
Inlägg
155,722
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp