Coffeehead
Well-known member
Jag har inte hunnit dit ännu, måste försöka under nästa vecka.
Jag har inget emot den gamla skolan/klassisk espresso/robusta osv. Men problemet jag tyckte fanns på den gamla kaffebaren var att de inte gjorde sin grej särskilt bra. Ska man leverera robustastinn kaffe med attityden att man minsann inte hoppar på några trender så kan man väl ändå göra det bra? Smutsiga maskiner som levererar spurtespresso och bränd mjölk är väl inte särskilt italienskt.. Det är väl mer Örebro 1985..?
Tilläggas bör att jag ännu inte varit på "nya" kaffebaren än så det här är ingen recension av nya stället. Bara en reflektion kring mångas sätt att förkasta den "nya stilen". Det ska väl finnas utrymme för alla möjliga bra kaffebarer oavsett om de kör italiensk eller skandinavisk stil?
Jag hoppas förresten att de bytt lite packningarna på sin maskin om det är samma som stod på bysis torg sist jag var där. Jag kan fortfarande känna den eftersmaken... brr...
Tja, det är väl snarare så att folk som sagt att de inte har något emot lite Robusta idiotförklarats som mindre vetande om kaffekvalitet och Arabicans överlägsenhet. Inte många har väl riktigt ifrågasatt att Arabica är en "finare" böna utan mer att ens egna preferenser - blandningar med Robusta, samspelet miljö/kaffe, tradition/kaffe etc - inte behöver sablas ned av elitistiska DNSS:are.