Large
Well-known member
Ja, hur skall man göra ?
Det är inte en lätt fråga att besvara då detta säkert kan variera lite beroende på maskin och barista. JAG hämtade iaf inspiration från David Schomers artiklar på http://www.espressovivace.com/archives.html
Jag kan inte påstå att jag läst alla artiklar men om man är nybörjare (vilket jag oxå fortfarande räknar mig som) så kan jag rekommendera att börja läsa http://www.espressovivace.com/article2p1.html
Denna till synes enkla instruktion hjälpte mig att få till hyfsade shots efter lite övning. Iaf efter det att man hittat någorlunda rätt malningsgrad på kaffet och inte lägger sig till med diverse andra later. Följ slaviskt och gå tillbaka och läs om några gånger under tiden du lär dig.
För Silvian gäller dock att hitta rätt kaffedosering då tekniken att fylla filtret till bredden gjorde att jag inte kunde dra åt portafiltret så att det inte läcker ut vätska under bryggning.
David skriver även om detta här http://www.espressovivace.com/archives/9506scr.html
Det finns även lite andra tekniker än de som David föreslår och jag har inte hunnit och prova dem ännu. Jag har ju bara haft maskinen en dryg månad. Dock funkar ovanstående för mig men är det någon annan mer erfaren Silviaägare som föreslår ett annat tillvägagångsätt som fungerar bättre så föreslå på.
Det är inte en lätt fråga att besvara då detta säkert kan variera lite beroende på maskin och barista. JAG hämtade iaf inspiration från David Schomers artiklar på http://www.espressovivace.com/archives.html
Jag kan inte påstå att jag läst alla artiklar men om man är nybörjare (vilket jag oxå fortfarande räknar mig som) så kan jag rekommendera att börja läsa http://www.espressovivace.com/article2p1.html
Denna till synes enkla instruktion hjälpte mig att få till hyfsade shots efter lite övning. Iaf efter det att man hittat någorlunda rätt malningsgrad på kaffet och inte lägger sig till med diverse andra later. Följ slaviskt och gå tillbaka och läs om några gånger under tiden du lär dig.
För Silvian gäller dock att hitta rätt kaffedosering då tekniken att fylla filtret till bredden gjorde att jag inte kunde dra åt portafiltret så att det inte läcker ut vätska under bryggning.
David skriver även om detta här http://www.espressovivace.com/archives/9506scr.html
Det finns även lite andra tekniker än de som David föreslår och jag har inte hunnit och prova dem ännu. Jag har ju bara haft maskinen en dryg månad. Dock funkar ovanstående för mig men är det någon annan mer erfaren Silviaägare som föreslår ett annat tillvägagångsätt som fungerar bättre så föreslå på.