• Uppdatering av forumet - pågående arbete!

    31 augusti 2021 flyttade forumet till ett nytt och modernare system (Xenforo). Det kan därför finnas en del buggar eller problem med siten.

    Ni som använde å, ä eller ö i era lösenord kan behöva återställa lösenordet. Har ni fortsatta problem att logga in, kontakta oss på info@riktigtkaffe.se eller via chatten nere till höger.

Vatten

thecybertrash

Active member
Ute på internet så har jag läst en del om vattenkvalitet och dess inverkan på kaffet, hur man bör blanda egna mineralblandingar osv. Hur är det här i Sverige, man hör ju ofta att vi har väldigt bra vatten, jag bor i Stockholm och här ska vattnet vara mjukt. Men bör man filtrera det ändå? Vad har niför erfarenheter?
 

Jonken

Well-known member
Nej vi har tillräckligt bra vatten som inte bör vara någon vits att filtrera. Är det klor man funderar över kan man låta vattnet stå framme och lufta, precis som med blomvattnet.. Eller blanda i 1/6 kryddmått askorbinsyra per liter.

Har inte börjat labba med det själv än, men snarare är det så att vi har för lite mineraler. Finns recept där man utgår från mjukt (helst destillerat) vatten och tillsätter bikarborbonat och/eller magnesiumsulfat - t.ex. https://www.baristahustle.com/blog/diy-water-recipes-redux/
 
Topp