varför blir det som "olja" i kaffet ibland?

sannispannisen

Well-known member
Ibland när jag gör kaffe ser det ut som det bildas olja (svårt att förklara på ett bättre sätt)
och det blir nästan ingen crema oftast då.
jag har en teori om att kaffet är för finmalt och hårt packat (har ingen ordentlig kvarn, utan en simpel/billig)

vad beror det på?

det blir så med fina såsom sämre bönor.
 

Coffea-Arvensis

Well-known member
Kaffe består av en massa olja. :D men om det står på riktigt länge eller på annat sätt blir värmemisshandlat, blir det förr eller senare olje ansamlingar... ...jag skulle kalla det odrickbart.
Men sen kan det ju såklart också hända att det bara är kaffe på oljiga bönor med.
 

Jay

Well-known member
Kan också vara för färskt (vilket är en sjælvemotsägelse om du köper färdigmalt). Det kan vara för finmalt, ja....
 

Forumstatistik

Trådar
14,698
Inlägg
155,881
Medlemmar
19,382
Senaste medlemmen
GbgMalm
Topp