• Uppdatering av forumet - pågående arbete!

    31 augusti 2021 flyttade forumet till ett nytt och modernare system (Xenforo). Det kan därför finnas en del buggar eller problem med siten.

    Ni som använde å, ä eller ö i era lösenord kan behöva återställa lösenordet. Har ni fortsatta problem att logga in, kontakta oss på info@riktigtkaffe.se eller via chatten nere till höger.

Var ska man gå i centrala götet för kaffe?

ask2

Well-known member
+1 för Café C
3-gruppers exobar och ja han har jobbat på Centro tidigare.
Väldigt bra espresso!
 
Hej alla! söker ni någonstans i centrala göteborg att dricka ordentligt kaffe? jag har för endast en vecka sedan öppnat en espressobar på geijersgatan, vid götaplatsen. jag använder mig av J&N för såväl brygg och te som espressokaffe, även ett par av deras fantastiska eko-isteer. Jag och anders på J&N testade oss fram genom yard dog, isola, 5 estate osv men bellan var den som kändes bäst, en 100% arabica för er som inte känner till just den blandningen. bryggen är kondis. espressomaskinen var ett självklart val för mig som barista, den helmanuella lamarzocco linea. maler kaffet i en mahlkönig K30. på bryggsidan kör jag bunn smartwave, som precis som namnet säger brygger med vågor, eller puls, för att så mycket som möjligt i filtret ska få vara med i leken. på sikt hoppas jag att kunna köra flera bönor samtidigt men det kräver ju en kvarn till eller två, så det köps in när jag har råd helt enkelt. Kafeet heter Viktors Kaffe.

Kika förbi och hälsa från riktigtkaffe.se fram till 12-03-01 så bjuder jag på en espresso!
 

andolo

Member
Doppio på Linnegatan 7 slår de flesta i stan. En grym lite kraftigare espresso för 10:- . En annan favorit är Viktors på Geijersgatan 7. Han använder Bella så här är det ren arabica som gäller. Mycket välgjord espresso och ett trevligt ställe.
 

Light Head

Well-known member
Jag var inne på en snabb kopp på Viktors kaffe (Geijersgatan vid Götaplatsen), mitt andra besök. Så gott att jag blev ledsen,,,, hur kan DE göra så gott kaffe?? Tycker ju att jag försöker med min Silvia, köpte bra kvarn och har testat massa olika bönor. Det blir bra! Men så tog jag en kopp hos Viktor och blir helt förundrad. Hur tusan gör man så gott kaffe?!
 

gogol

Active member
Kan även tipsa om Way Cup! på järntorget. Det är väl tänkt att köras som kedja antar jag. De använder en egenrost från da matteo. Bra kaffe, dåliga tunna koppar.
 

andolo

Member
Utan att förringa dig men det är nog omöjligt att med en Silvia, har haft en själv, och en bra kvarn jämföra sig med Viktors La Marzocco och proffskvarn. Sedan är de bra duktiga och hängivna baristor.
 

svartvest

Well-known member
Vad skall man besöka för kaffeställen i Göteborg, kaffemaskinen och Da Matteo finns redan inlagda i den tänkta turen. Både caféer och maskinaffärer.
 

Robinwa

Member
Gjorde ett besök på Viktors på Geijersgatan i veckan.
Som nybörjare fick jag fråga en massa dumma frågor, kolla på tillverkningen och en massa annat.

Om det var Viktor eller ej bakom disken vet jag inte riktigt, men han delade frikostigt av sitt kunnande!

Gott kaffe, trevligt samtal och mycket lärorikt gjorde besöket till en höjdare.
 

zix

Well-known member
Nu är det ju alldeles för sent att svara Svartvest, men iallafall... kanske nån annan är intresserad inför vår- eller sommarbesöket.
Personligen är jag extra förtjust i Mahognyn på Gibraltargatan. De har bra koll på espresson. Likaså Viktors.
Nu var det längesen jag drack kaffe på Marmelad, men de var fortfarande bland de bästa i stan när jag var där - för nåt år sen.
Da Matteo, självklart, det bör man inte missa. Både första stället (Viktoriapassagen) och där de bakar och rostar (Magasinsgatan, tvärsöver gården från Vallgatan) är väl värda ett besök. Atmosfär!
 

sirimandolini

New member
Sedan i höstas finns också Kale'i Kaffebar, som gör helt fantastiskt dropp- och aeropresskaffe (förmodligen det bästa jag någonsin druckit).

De ligger på Kyrkogatan 13, på samma innergård som champagnebaren.

Sajt: www.kaleikaffebar.se
 

Coraxos

Well-known member
Några uppdateringar?
Är i Göteborg idag söndag, åker härifrån ikväll. Dricker gärna lättrostat bryggkaffe.
 
Topp