Eightfiftysix
Well-known member
Nått bra tips för prisvärda mörkrostade? Vill gärna testa nått annat än Kasenga nu!
Nått bra tips för prisvärda mörkrostade? Vill gärna testa nått annat än Kasenga nu!
Bourbon Jungle från J&N. Länge sedan jag drack det nu men vill minnas att det var riktigt bra för att vara mörkrostat.
Gringo Prime espresso. Jag tycker för tillfället att det är det godaste kaffe jag smakat. Elegant, mjuka toner av bär och sött på samma gång. Smaskens.
Drop Coffee Etiopien, Adola, Israel Degfa, Natural.
Köptes för att jag var ute efter riktigt hårda bönor att testa en kvarn med.. :lol:
Ganska knepig att extrahera, men inte helt omöjlig av sig och när man lyckas smakar det blåbärs-singoalla. Vet inte riktigt vad jag tycker om det, kanske får man brygga en vanlig kopp kaffe att ha till
Gringo Prime espresso. Jag tycker för tillfället att det är det godaste kaffe jag smakat. Elegant, mjuka toner av bär och sött på samma gång. Smaskens.
Har du några tips för dessa bönor? Har samma för v60, men tycker det är otroligt svårt att få till nåt som känns helt hundra. Antingen så blir det för svagt eller för bittert, får också väldigt långa bryggtider (typ runt 5min för 15g/250ml).
Håller med. Har inte lyckats med V60 heller, men som espresso och turkiskt kaffe blev jag nöjd. Inte helt lätt att få till espresson heller, men ratio på 1:3 och lång pre-infusion är ett tips. Kvarn spelar också in - med samma parametrar i övrigt fick jag 19/21/23% EY beroende på vilken jag använde. Tycker nästan att det är lite fräckt att sälja bönor som är såpass knepiga.. Men det kanske är generellt för Drop Coffee, har bara testat två av deras påsar.
Gringo Prime espresso är antitesen, svårt att få något som /inte/ smakar fantastiskt med de bönorna.
@thecybertrash: provade först nu med aeropress - finmald Adola (inte långt ifrån espresso), ratio 1:14, kokhett vatten och 1m30s total bryggtid varav 30s press tyckte jag blev ganska bra.