Stockholm Vad har hänt med Non solo?

Coffeehead

Well-known member
Jag har nu varit i stan några dagar och förutom en massa arbete så har jag varit runt stan och testat nya som gamla cafér.

Mellqvist - Kändes stabilt som jag minns det.

Il Caffè - Ny personal som inte riktigt verkade veta hur det funkade men espresson blev ok, samma blandade publik som tidigare dock lite för flummigt för mig.

Caffè Ugo - Störtskönt, Elena Bar i kvarnen och en perfekt espresso fixade Åsa åt mig. Detta ställe känns som att det kan bli en klassiker med tiden.

Sosta Sveav - Vad säger man! espresso som det skall vara, dock lite mycket robusta för att bli pefekt i min smak.

Non solo bar - Vad har hänt? espresson var ok men kändes lite blaskig (tror det var från DH). Klientelet var dock mycket förändrat och jag kände mig inte hemma alls utan gick fort därifrån, tråkigt då NSB var ett ställe där man kunde sitta och mysa tidigare.

Mauro bar? (hörnet hard Rock) - Bra espresso samt trevlig servering, dock kändes lokalen lite underlig på något vis, jag tror att det vita golvet var "felet" för mitt design öga.

Kaffebar (Söder) - tjejen serverade en sådär espresso som rann igenom något fort (18 sek) men som ändå gav en ok smak.

Espresso House (Gallerian) - En bra espresso som dock inte stack ut på något vis, för dyr för min smak.

Subito - Ännu en slät espresso som var varken eller men som såg bra ut och rann på rätt tid.

Primafila - Stängt i februari? Vad har hänt?

Det var mitt bidrag till Stockholm runt på kaffe.:coffee:
 

Henrik

Administrator
Forumpersonal
Moderator
Jag besökte Non Solo för kanske två veckor sedan. Trevlig barista som berättade lite om kaffet men tyvärr smakade det inget vidare... som överextraherat och med bränd eftersmak. För göra ett återbesök snart.
 

treefinger

Well-known member
Var där nu idag och fick en riktigt bra enkel på J&Ns 5 Estate. J&N har bytt ut några bönor ur blandningen sedan förut och jag tycker att helt klart har blivit till det bättre. Lite mer syra, lite mer spännande.
 

arto

Well-known member
Tog en enkel där i lördags. På just 5 Estaten från J & N. Mycket fin var den, tycker jag. Len mot gommen, men samtidigt lite syrlig och söt... Hur det nu går ihop.

Mysa har jag aldrig försökt göra där. Men kan tänka mig att tempot där är lite omysigt, speciellt när det är mycket folk inne, så som det oftast är.

Värt ett stabilt OK iaf tycker jag, om än bättre :)

Parentes: Måste ju testa nya 5 Estate hemma kom jag på nu...
 

mag

Well-known member
Har dom fått ytterligare en kvarn eller slängt ut nån av de gamla bönorna? Sist jag var där var det Passalaqua Mehari till vänster och Haugaard No.10 till höger.
 

Coffeehead

Well-known member
Mysa och mysa kanske var fel uttryck men att sitta och bläddra i ett magasin, ta en enkel eller två en bakis helg var ganska rogivande. Även icke bakishelger brukade jag trivas där men denna gång kändes det helt annorlunda och som sagt det var ett helt annat klientel kändes det som.
 

jojo

Well-known member
Jag tycker det är bra på non solo :)

Vilken blandning är det som de har i den högra kvarnen.. mazzer?
 

Forumstatistik

Trådar
14,965
Inlägg
157,899
Medlemmar
19,572
Senaste medlemmen
jh
Topp