Vad är bästa kaffet för er!

Delicerano

Delicerano, Sundsvall
Helt färsk i forumet, och därmed orädd att ställa en fråga?

Har ett nytt café i Sundsvall och skulle vilja veta vad ni på forumet skulle klassa som det bästa caféet och vilket utbud som bör där finnas.

Vilken typ av espresso, fruktig, kärv, robusta eller bara len och kraftfull?? Vad skall ätas och vad skall lyssnas på i högtalarna??? Kom gjärna med ideér och tipps för hur jag kan göra "Sundsvalls bästa Café ännu bättre":blush:
 

Cheffalo

Hedersmedlem
Len, fyllig och aromatisk (gärna kort) robustablandad espresso :)
I högtalarna den musik du/ni gillar. Helst inte "skvalradio".
Äta? Har inga råd där. Något litet och gott.
 

treefinger

Well-known member
Gärna en lite sötare o fruktigare blandning. Ur maskinen ska det komma korta enkla skott som får kämpa länge för att fylla koppen.
 

andcar

Well-known member
Johan, det är bra som det är. Som alltid gillar jag lite "korta" enkla. ;)
Ska man göra ngt mer så kanske månadens singel om man vill variera sig. Musiken var bra i helgen (kommer inte ihåg hur musiken varit vid tidigare besök) och jag testade inte chokladkakan själv i helgen men mina kompisar han med ett besök och lovordade både den och nötkakan. Själv kan jag säga att salladerna och mackorna är riktigt bra.
-Keep up! :)
 

theseal

Kaffeterroristen
Fan vad kul!!

Får jag rekomendera sval elektronica typ "premium Vibes vol1" eller allt av den franska electro-duon Air.

Det jag brottas med hemma är att den iona grand cream som blir fantastiska mezzos kanske är liite kraftig och yxig som en singel espresso. I min prefekta värld så skulle jag vilja ha en kvarn till med låt oss säga J&N Bella eller Monmouth Organic blend till den enkla espresson. (Sen skulle jag behöva en kvarn med decaff i för frugans kaffeintag efter klockan 17.)

Lycka till!!
 

Lassekongo

www.gokaffe.se
Lite OT men...

Välkommen hit till forumet och tack för titten i helgen! Jag antar att någon kommer att kontakta dig om erbjudandet att ha en session någon kväll eller dyl.
 

GLC

Well-known member
Ja, jag får instämma med Lassekongo. Tack för testkörningen i helgen och hoppas att vi inte skrämde bort allt för många kunder ;)

På återseende!
 

Tony

Well-known member
Jag tycker att du skall plocka in så många kaffesorter du orkar smaka av, och bestämma dig för vilken är din favorit, för om du hittar ett kaffe du tycker mycket om, så är det enklare för dig att tala väl om det.

Lycka till,
 

alexanderruas

Well-known member
tycker absolut att du ska ha ngt rostat i Sverige. personligen gillar jag relativt färskrostat och tror att du kan får "kaffe-street-cred" om du kör på den linjen.
här i Svea verkar vi gilla att skriva "bäst datum" på bönorna medan det är svårare att hitta om man köper import bönor.
finns ju en himla massa rosterier här i Svea nu för tiden. här i sthlm verkar det vara Johan & Nyström och även David Haugard som dominerar.

vad säger ni andra om detta?

a
 

alexanderruas

Well-known member
Förstår jag inte alls. Vilka importbönor har du sett som saknar bäst-före?

du har helt rätt.
det jag egentligen skulle säga är att när jag köpt bönor från till exempel Italien är det svårare att hitta bönor som är rostade för 5 dagar sedan. det händer ibland men är lättare att kunna lita på om man till exempelvis köper sina bönor från "sitt rosteri" varje vecka och rosteriet befinner sig i Åre, Göteborg eller Stockholm.

detta spelar ju å andra sidan ingen roll om man inte är "besatt" av att alltid kunna tillhandahålla bönor som är rostade inom sista 10 dagarna.

men om jag öppnade kafé med inriktning på bra kaffe skulle jag tänka så. men det får stå för mig.
 

Calobra

Alnö Kaffehus
Jag tror det kan vara bra att låta kunden få ett par alternativ att välja mellan. Du kör ju sedan tidigare med Haugaard. Fortsätt med det och ta samtidigt in från tex Åre. Tror folk här uppe skulle uppskatta norrlandsanknytningen.:)
 

alexanderruas

Well-known member
Jag tror det kan vara bra att låta kunden få ett par alternativ att välja mellan. Du kör ju sedan tidigare med Haugaard. Fortsätt med det och ta samtidigt in från tex Åre. Tror folk här uppe skulle uppskatta norrlandsanknytningen.:)

låter som en mycket bra idé. ha fler kvarnar och förklara gärna för kunden vad de har att välja på! då kommer de att komma förbi och testa, jämföra och dricka massor!

a
 

Delicerano

Delicerano, Sundsvall
Delicerano´s Kaffebönor

Denna blandning bestående av fyra bönor från delar av afrika alla är noga utvalda och sammansatta för att uppnå en espresso o för den del en latte som präglas av mycket syra, fruktighet (nästan extremt), lite bärig ton och som mals ganska grovt men med extra mycket kaffe i handtaget, extremt mycket créma och ingen bitter eftersmak...

Så mitt kaffe är det nog inte många som slår mig på fingrarna, men sen är det alltid frågan vem som står vid maskineriet... det är en helt annan femma...

Men det jag eftersträva att få veta är mer om ni saknar något, skall jag ta in en annan sort (blandning), eller skall man erbjuda signatur drinkar... Utbildning är något jag skall försöka mig på, men då på en mer novis nivå. Förresten är alla varmt välkommna och höra av sig om de är intresserade av mina kunskaper, alltid lär man sig något...

Skriv gärna konstruktiv kritik, jag har som mål att alltid vara i utveckling och lära, känna på och ännu mer se till kunden.

Mvh
Delicerano
 

Lassekongo

www.gokaffe.se
Med den inställningen finns inget att tillägga Delicerano! Mer än att jag personligen är svag för söta shot... Som med fruntimmer alltså, gah!

Verkligen trevligt hos er i lördags! Har helt missat ditt ställe då jag varit i stan, men det ska det bli ändring på fr o m nu. Självklart ska vi väl hjälpa till med synpunkter. Instämmer m Calobra, förutsatt att kaffet håller en standard du är nöjd med förståss. En fråga, kan Idun kaffehandel rosta? Jag menar, de ligger ju mycket nära till och med... Jag var där för kanske två år sedan och då var deras färskrostade kaffe rätt gammalt i smaken, tyvärr men alla kan göra fel ibland. Inte testat igen dock (inget behov liksom)
 

lupoo

Well-known member
Presskanna!!!

Glöm nu inte bort att erbjuda kaffe ur presskanna. Helst med några alternativ med olika smakprofiler. Jag (och några till) är helt övertygade om att den stora kafferevolutionen i detta land kommer att gå via presskannan!
Sen att vi "geeks" bara pratar espresso hör liksom lite till "kaffenörderiet";)
 

andcar

Well-known member
Klart mkt bättre med presskanna än med bryggkaffe för de som vill ha "vanligt" kaffe.
Konstigt att inte fler restauranger som vill vara lite finare inte har 2-3 sorters kaffe och presskannor utan vanligt "gevalia" brygg.
 

Lassekongo

www.gokaffe.se
Instämmer helt! Presskanna och en par olika sorters kaffe att välja mellan.. Inget Gevalia eller dyl hoppas jag att jag behöver påpeka...
 

Calobra

Alnö Kaffehus
Presskanna är seriöst! Istället för kaffet i koppen kan de få en liten presskanna på bordet.
Kör teman - jag gillar tema. "Veckans kakfat", "Afrikanska kaffesortveckan", "Idag - Pavarotti till lunch":D
 

Forumstatistik

Trådar
14,964
Inlägg
157,895
Medlemmar
19,572
Senaste medlemmen
jh
Topp