Stockholm Upper Queen street

Johan

Well-known member
Var för andra gången i mitt liv på Upper Queen street igår, trevligt ställe! Gillar min nya bekantskap redan även om min första espresso inte var 100 procentig.

En Sumatra Gayo Mountain som vid första smaken kändes aningen tunn trots fin crema växte efter ett tag men det saknades lite motstånd. Det kändes inte som om malningen eller rostningen var dålig så jag misstänker att det är vanan av Robusta som saknades.
Baristan visste helt klart vad hon gjorde, ordentligt tampad och frågan om man ville ha ett glas vatten var mycket trevlig.

--Johan
 

Marv

Well-known member
Låter som ett bra ställe, var ligger det ?
Jag var i krokarna i söndags och försökte hitta det men fick gå därifrån utan att ha hittad det ? :cry:
 

Johan

Well-known member
Det här.

Tyvärr håller dom på att bygga om utanför så vet man inte om var det ligger så måste man in under byggställningarna.

--Johan
 

mårris

Well-known member
...men undvik de anställda och ta inte kaffe med mjölk...

häromdan: jättegrisig ångpip, gammal mjölk i kannan och en tjej som inte visste hur man skummade mjölk (men hon hade en termometer iallafall!). kaffet smakade bränd mjölk....

men ägarna, lite äldre tjejer, verkar ha bra koll.
 

alexander

Member
Yep, på upper queen vill man helst bli serverad av sophie eller Lollo som äger stället. De är mycket jämnare än de andra, även om de är sådär på Latteart. Jaja, jag vet, det är inte särskilt viktigt utan mest kul för toknördar, men min erfarenhet är att de som mest talar om att de tycker Latteart är lite väl trendigt, och att de mest bryr sig om hur kaffet smakar, helt enkelt inte är duktiga på latteart och därför vill göra sig viktiga om smaken.

Iofs håller jag delvis med för vissa ställen fokuserar mer på latteart än på att faktiskt göra kaffedrinkarna som de ska göras.

Men överlag är annars upper queen street helt ok!
 

Johan

Well-known member
Art är inte ett problem i min espresso, är det art i den så blir det dock ett problem ;)

--Johan
 

Coffeehead

Well-known member
Kolla på affärsöverlåtelser på Blocket så hittar du de flesta av stans cafeer och restauranger som är till salu, priserna varierar efter omsättning. Jag har fått lära mig att priset på verksamheten är ungefär det samma som ägaren omsätter på ett år. Detta gör i sin tur att man börjar fundera över hur seriösa vissa är när de omsätter ca en miljon och sen ska betala x antal löner, hyra, råvaror samt diverse övriga kostnade tex sophämtning. Räkna baklänges och det går ej ihop = svarta pengar som du betalar och som sen stoppas direkt i fickan. Alla SERIÖSA ställen är tyvärr inte fullt så seriösa som det kan verka.
 

BABBA

Member
Det är skatteklimatet i detta land som inte tillåter att man ska kunna driva småföretag. Räkna själva om man ska ta 10 kr för en lite espresso och 20-25 för latte hur många ska man sälja för att täcka sina kostnader. Om Espressobönorna kostar 100kr kilot säg att du får ut 100 enkla av ett kilo kaffe med spill och allt, det är alltså 1000 kr in. Varav staten tjänar 200 kr(moms). Alla dessa espresso ska extrahera i 25 sekunder så tar det typ en timme att tampa, malla och fixa espresson då är man jävligt snabb alltså. Då ska en duktig baristan ha typ 100-120kr/timmen innan skatt med arbetgivaravgifter blir det typ 160-170kr. Alltså 1000kr - 200(moms) - 170kr(löner m.m) - 100 (Kaffekosnadt) - hyra - el - Maskin och repartioner och andra kostanader hur mycket blir kvar tror ni?? Och detta är uträknat på att man säljer 100 enkla i timmen då har man FETTatt göra!!
Välkomman till skatteparadiset =):lol:
 

Coffeehead

Well-known member
Så sant så sant, och detta är för ban... trist då jag saknar att det inte kan finnas äkta små barer som tex i Italien där man kan slinka in för en focaccia, pizza slice eller cornetto och sen skölja ner det med en pilsner, vin eller en caffé. Sen är det väl tyvärr också så att våra svenska mat och dryckes vanor hindrar en del då vi inte sveper en caffé med pizza på lunchen utan helst äter varm lagad mat på något sunk hak vilket gör att kundunderlaget för många är lite väl krast.

Vad vi kan göra för att stötta våra favoritställen som både har kvalitet och service och som vi vill ska överleva är kanske att skippa lunchen någon dag i veckan och inta vad som bjuds i baren!? istället för att bara ta en caffé efter maten.

Med hopp om en bättre barkultur.
 

Coffeehead

Well-known member
Nu är det sålt, förmodligen till ett lägre pris än det annonserade med tanke på hur länge det legat ute på nätet.
 

Wasse

Well-known member
Visst har man bytt ägare där nu? Var där i Fredags med två kompisar och då var det helt nya personer som stod bakom disken. Kändes lite osäkert, som om man var lite nervös.

Blev en latte för mig och cappu för polarna. Jag tyckte det var bra, men inte lika bra som förra ägarna, men man kanske ska ge det lite tid :)
Dessutom saknar jag den där söta tjejen som stod där innan :blush:
 

Forumstatistik

Trådar
14,964
Inlägg
157,895
Medlemmar
19,572
Senaste medlemmen
jh
Topp