Uppackning: La Pavoni Europiccola

hrbrun

Well-known member
Fick hem en begagnad La Pavoni Europiccola idag. Säljaren uppgav att det är modell "Deluxe EL", men jag tvivlar på det eftersom det sitter en tryckmätare på kokaren. Kan någon hjälpa till och artbestämma det här djuret?

picture.php


Maskiner verkar inte ha fått så mycket kärlek, så äventyret börjar med en rejäl rengöring. Den pågår när det här inlägget författas :)

Några bilder på den smutstiga påfågeln:

Underredet:
picture.php


Tycker att kopplingarna ser en aning omoderna ut.
picture.php


Smutsig bryggrupp:
picture.php


Hur hårt kan jag gå på med rengöringsmedel? Läste i den stora La Pavoni-tråden att det kan vara omtåliga material i bryggruppen. Några tips?

picture.php


picture.php


Smutsigt (sanitär olägenhet) i portafiltret:
picture.php


picture.php


Tillverkningsdatum? Har ni andra Pavoni-ägare motsvarande stämplar i era maskiner?
picture.php


Bubblor... ska det se ut så här? Uppe till höger kan man ana korrission. Åtgärder?
picture.php


51mm?
picture.php
 

PF013

Well-known member
Grattis!

Det ser ut som att det är termostat på den, och inte pressostat som jag trodde.
 

PF013

Well-known member
Har du prövat att fylla den och värma upp? Då ser du i alla fall om det är tätt runt ändarna på elementet! Om det inte är så att de dåliga packningarna gör att det läcker ut i gruppen förstås...

Jag skulle nog kolla lite närmare på den svarta kabeln i änden mot elementet, så det inte är någon exponerad koppar där.

Är det någon lampa i brytaren, så man ser att när kokaren går? Jag antar att man får temperatursurfa en sån här. Den borde slå en 10-20 grader på kokartemperaturen, men avkylningen i gruppen kanske jämnar ut det mer än på till exempel Silvia.
 

djneo

Well-known member
Grymt köp Hr Brun.... Kul maskin som komplement till din Mini.

Men killen!? som har haft den kan ju inte haft några smaklökar samt inte vetat nåt om grejorna. Så grymt skitig så det se lite äckligt ut...

Men alla delar som är det viktiga ser väl okej ut kanske inte brygggruppen som den är nu men med lite rengörning så är det nog inga problem.

Fortsätt med mera bilder vill se hur antågan går...:)
 

hrbrun

Well-known member
Första uppvärming

Då var piccolan (hjälpligt) rengjord. Fick bort det mesta gucket som byggt upp under förmodligen lite mer än två veckor :)

picture.php


Lite blänk :)

picture.php



Förra ägaren har bytt strömbrytaren har han berättat. Frågan är om det är så bra gjort. Den lyser inte när maskinen är påslagen. Dessutom undrar jag vad kontakterna kl.12 och kl.6 är till för. Sprängskiss, kopplingsschema...? Någon som har hittat sån info?

picture.php


Nåja, jag skruvade tillbaka alla komponenter och hällde i vatten och kopplade på maskinen. Det tog ca 4 minuter innan den blev ordentligt varm och tryck började bygga upp. Dock åkt all ånga ut genom bryggruppen. Som PF013 antyder ovan är det väl packningarna som gjort sitt. Eller ska armen vara i annan position? När jag försökte lyfta armen ville maskinen spruta ner hela köket med vatten, så jag slog av strömmen istället.

picture.php


Vet inte riktigt vad som händer härnäst. Kanske får läsa lite i en manual eller nåt. :)
 

PF013

Well-known member
Vad man kan se på diverse Youtube-klipp så ska den vara tät med armen i nedersta läget. Jag ser nya packningar i din framtid. :)
 

hrbrun

Well-known member
Ny är alla packningarna bytta och maskinen funkar som den ska. Bara ett problem, jag orkar inte jobba med den... :( därför hoppas jag att någon med mer drag i armen är intresserad av att ta över fågeln. Notera att det är en Pro med tryckmätare och allt :) med allt menar jag nivårör i glas. Och strömbrytare :) hämtas med fördel hemma hos mig.
 

hrbrun

Well-known member
Åååhh... én garde!

Mja, det kanske är så. Eller i alla fall mitt tålamod. Marängtålamod....
 

Mikael-J

Well-known member
Grattis till Pavonin! Låter som ett riktigt trevligt projekt, den får du ta o bjuda på ett skott när du väl fått i gång den!! :).
 

bchi

Well-known member
Lite fett på de där två "sprintarna" som håller fast hävarmen i gruppen brukar göra rörelsen mycket mjukare och lättare.
 

hrbrun

Well-known member
Let me clarify: det är inte så att jag inte kan dra ner hävarmen. men jag orkar inte lära mig hantverket. Men tack för tipsen :)

Någon som vill köpa en påfågel?
 

Forumstatistik

Trådar
14,693
Inlägg
155,838
Medlemmar
19,381
Senaste medlemmen
Nespresso
Topp