BloodyMezzo
Well-known member
Jag blir lite konfunderad. Är i inskolningsfasen på en Isomac Zaffiro som jag faktiskt är nöjd med ännu (förutom att jag önskar att pumpen ville vara tystare). Men jag undrar, man brukar ju ange typ 8-10 bar som idealtryck för espressobryggning. Tryckmätaren på min maskin visar minst 11 bar om kaffet inte ska bli för tunt och tråkigt. Är det mig det är fel på eller kaffet, temperaturen, malningen, tampningen, elnätet, gravitatationen eller klimatet? Vilket tryck brukar era maskiner ange?
Har också hört (av en säljare visserligen) att det är meningslöst att mäta trycket så som det görs i zaffiron. Dyrare maskiner har ju ofta två tryckmätare (en för kokaren och en för bryggruppen antar jag?). Vet inte vilken sorts tryckmätare min maskin har. Eftersom den rör sig även när man använder ångningsfunktionen så tycker jag det verkar logiskt att den inte mäter i bryggruppen, men jag vet inte.
Har också hört (av en säljare visserligen) att det är meningslöst att mäta trycket så som det görs i zaffiron. Dyrare maskiner har ju ofta två tryckmätare (en för kokaren och en för bryggruppen antar jag?). Vet inte vilken sorts tryckmätare min maskin har. Eftersom den rör sig även när man använder ångningsfunktionen så tycker jag det verkar logiskt att den inte mäter i bryggruppen, men jag vet inte.