Cheffalo sa:Lita till egna associationer, tycker du det är en tydlig jordig karaktär i en blandning med mycket robusta så är det så du uttrycker det. De flesta som har provat en del kaffe i sina dagar kan begripa vad du menar.
Var dock noga med att inte blanda ihop "grundsmakerna"! Lär dig var på tungan du hittar beska, syra, sötma, sälta osv. Folk brukar kalla syra för beska (det du känner på sidorna av framdelen av tungan) och då blir det snart svårt att göra sig förstådd 8) (beska känner man långt bak på tungan)
Är det inte så att man känner alla smaker på hela tungan men att vissa delar är känsligare mot vissa smaker?Uben sa:Cheffalo sa:Lita till egna associationer, tycker du det är en tydlig jordig karaktär i en blandning med mycket robusta så är det så du uttrycker det. De flesta som har provat en del kaffe i sina dagar kan begripa vad du menar.
Var dock noga med att inte blanda ihop "grundsmakerna"! Lär dig var på tungan du hittar beska, syra, sötma, sälta osv. Folk brukar kalla syra för beska (det du känner på sidorna av framdelen av tungan) och då blir det snart svårt att göra sig förstådd 8) (beska känner man långt bak på tungan)
Att tungan är indelad i olika smakzoner är mer eller mindre en myt. Gör en sökning på "tongue map" för mer info.
Uben sa:Cheffalo sa:Lita till egna associationer, tycker du det är en tydlig jordig karaktär i en blandning med mycket robusta så är det så du uttrycker det. De flesta som har provat en del kaffe i sina dagar kan begripa vad du menar.
Var dock noga med att inte blanda ihop "grundsmakerna"! Lär dig var på tungan du hittar beska, syra, sötma, sälta osv. Folk brukar kalla syra för beska (det du känner på sidorna av framdelen av tungan) och då blir det snart svårt att göra sig förstådd 8) (beska känner man långt bak på tungan)
Att tungan är indelad i olika smakzoner är mer eller mindre en myt. Gör en sökning på "tongue map" för mer info.