Tycker det är overkill att köra Arichan och Mistyn som espresso. Iofs som blir de goda men de växer en eller två dimensionerar i Aeropressen. Tyckte 5 estate blev bäst lite kort o ca 30 sek. När jag testade Arichan och Mistyn var de bäst lite längre. Har läst att Mistyn funkar bra som americano oxo. Hann inte testa detta innan bönorna tog slut
Tycker det är overkill att köra Arichan och Mistyn som espresso. Iofs som blir de goda men de växer en eller två dimensionerar i Aeropressen. Tyckte 5 estate blev bäst lite kort o ca 30 sek. När jag testade Arichan och Mistyn var de bäst lite längre. Har läst att Mistyn funkar bra som americano oxo. Hann inte testa detta innan bönorna tog slut
jag hävdar att både mistyn och framförallt arichan är grymma som espresso, förutsatt att man inte är skolad att espresso "ska" smaka bränt gummi.
...och har man ingen aeropress så är de mycket goda i presskanna också, med lite lägre dosering och +5 min extrahering. Råd avseende espresso överlåter jag till någon annan då jag aldrig blev jättenöjd med mina egna skott.
Jag beställde från baristashopen.Bra val! Även om Arichan och Mistyn är väldigt lika i karaktären så är dom grymma.
Får man fråga vartifrån du beställde?
underdosering, kort dragen (ca 2cl), ganska tight (nästan droppandes), ca 20 sek. Där fick jag till sötman på riktigt! Testa Tampa inte så hårt heller.
Var tvungen att prova en cappu idag på denna (även fast jag var skeptisk), ca 16gram och packade rejält hårt så det fick en extraktionstid på ca 40s (jag vet....ja är amatör och i prövarstadiet).
Och faktiskt så blev det riktigt gott.
Om jag jämför med presskaffet så fick jag fram betydligt mycket mer limétoner med press än med cappu.Jag gjorde också en cappu på mistyn nyss, men jag tycker att mjölken tog överhand alldeles för lätt. Fick du fram bra smak av kaffet?
Jag brukar få till riktigt bra cappus, men inte ännu med mistyn.