Tips på smidig resekvarn?

Kotten74

Active member
Tänkte fråga här bland de vise,
Reser en del i jobbet och är inne på att få lite riktigt kaffe då,
Funderar på en Aeropress GO ,
Men vilken kvarn skall man välja , vill ju ha kvalitet och smidighet.
 

Jonken

Well-known member
Comandante ska släppa en slimmad version relativt snart, skulle vänta på den om du inte tycker att deras kvarnar är för dyra. Den lär klå din Virtuoso också om du orkar mala för hand hemma.
 

Jonken

Well-known member
Än så länge finns bara en lågdetaljerad bild på IG, men de andra nyheterna på samma bild har släppts vid det här laget.
 

Jonken

Well-known member
Den lättaste kvarnen som ändå har ett rejält malverk är såvitt jag vet OE Fixie - lättare än aergrind*. Exakt hur bra den är vet jag inte och man kompromissar lite med inställningssystemet men för t.ex. aeropress spelar det lite mindre roll skulle jag säga. Om man är sugen på en sån tror jag att det är bäst att beställa någon extra packning eftersom det verkar vara en svag punkt.

* som jag inte tyckte malde grovt särskilt bra och företaget bakom är lite ökänt, köp på egen risk. Liten och smidig är den så länge allt fungerar..

Timemore Nano är nästan lika lätt som ovan nämnda och handtaget är härligt gjort. Jag tycker att den maler grövre än turkiskt/espresso mycket bättre än aergrind och pris/prestanda är bra om man inte vill lägga ut allt för mycket pengar. Om plasten i Timemore C2 håller ordentligt kan det också vara ett lättvikt-alternativ (både Comandante och t.ex. Kinu M47 Phoenix använder plast för att fixera malverket med framgång)
 

Jonken

Well-known member
Jag letar själv efter någon bra resebryggare som är kompakt, smidig, lätt att rengöra och enkel att använda utan stora tillbehör.

Bryggare som jag har avverkat och inte helt gillar (även om de är okej) inkluderar Aeropress, OXO, Clever Dripper S. Intressanta alternativ skulle kunna vara Gabi Master A och Picopresso (nåja, med tanke på att den kan brygga espresso i alla fall - men då får man fundera en vända till över vilken kvarn man väljer)

En bra cezve med lämplig kvarn kan också platsa, om man tror att man alltid har tillgång till spis.
 
Senast ändrad:

Jonken

Well-known member
Nackdelen med Timemore är att de har stora steg och maler väldigt långsamt när man går ner i malningsgrad. Skulle inte rekommendera de om man vill mala för espresso. Jag har tänkt para ihop Comandanten med Roboten eftersom man kan gå runt att den har stora steg genom att justera dosen istället, men det lär inte fungera lika smärtfritt med en Picopresso tyvärr.
 

Jonken

Well-known member
Härligt :)

Intressant att höra hur du tycker att den är jämfört med Virtuoso+ för V60 och liknande.
 
Topp