Funderar lite på det här med första och andra crack samt vid vilka temperaturer detta sker.
Som jag förstår så sker första crack när bönorna uppnått ca 196-200 C och andra crack runt 220 C. Säg att man förvärmer till ca 225 C och sedan direkt sänker till 200 fram tills först crack och sedan sänker tempen ytterligare alt helt stänger av efter första crack (som vissa rekommenderar) för att förlänga tiden fram till andra crack. Då måste väl detta innebära att bönorna aldrig blir varmare än 200-210C och således aldrig kommer närmare andra crack? Eller tänker jag helt galet?
I min värld så låter det mer rimligt att starta på 200 och köra på det till första crack och sedan efter första crack höja till ex 225 för att öka bönornas värme till den temp som behövs för att komma närmare en andra crack.
Vore tacksam för lite hjälp med mitt tänkande kring detta
Som jag förstår så sker första crack när bönorna uppnått ca 196-200 C och andra crack runt 220 C. Säg att man förvärmer till ca 225 C och sedan direkt sänker till 200 fram tills först crack och sedan sänker tempen ytterligare alt helt stänger av efter första crack (som vissa rekommenderar) för att förlänga tiden fram till andra crack. Då måste väl detta innebära att bönorna aldrig blir varmare än 200-210C och således aldrig kommer närmare andra crack? Eller tänker jag helt galet?
I min värld så låter det mer rimligt att starta på 200 och köra på det till första crack och sedan efter första crack höja till ex 225 för att öka bönornas värme till den temp som behövs för att komma närmare en andra crack.
Vore tacksam för lite hjälp med mitt tänkande kring detta