SSP till Fellow Ode?

Supdawg

Member
Hej alla!
Jag tänkte precis beställa en Fellow Ode med SSP malskivor från Fellows hemsida. Tänkte dock inte på att skatten inte var inräknad från start på deras hemsida och trots att man får 10% rabatt så landar det på 606 dollar. Lite väl matigt.

Någon som vet om man kan ordna det på ett billigare sätt? Var främst intresserad av SSP skivor och är medveten om att andra skivor snart ska släppas osv. Hur har ni andra gjort om ni vill beställa SSP skivor?
Även öppen för andra förslag. Vill bara mala för brygg och tänkte att SSP var bra då jag ofta kör Aeropress och V60, trevligt att kunna mala hur fint man än önskar och att inte vara särskilt begränsad.
Allt gott och tack på förhand.
 

Jonken

Well-known member
Kika in https://cmsale.com/

Tanken med Fellows nya skivor är att de bara ska vara begränsade till att inte mala för espresso och finare. Men som det låter från utvecklaren kan nog SSP fortfarande ge bättre resultat om man vill åt väldigt rena smaker.
 

Supdawg

Member
Får det till 540 euro, lite mindre än Fellows hemsida iallafall. Ska tänka på saken. Kanske köper V1.1 och väntar med SSP...
 

Jonken

Well-known member
Om du kan tänka dig att mala för hand kan du komma undan billigare med t.ex. 1zpresso K-Max/Pro/Plus. Begränsningen är att man måste mala i omgångar över ~30-35g så inte helt praktiskt för stora satser.

Kan tillägga att jag har en Ode 1.0, inte särskilt imponerad av smakprofilen med originalskivorna. Min gissning är att 1.1 inte skiljer mycket mer än att det går att mala lite finare. Steget upp till SSP är stort, men 2.0 kanske ändrar det.
 
Senast ändrad:

Jonken

Well-known member
Senaste halvåret har jag främst använt Ode med SSP "brew" (som även kallas unimodal v1, föregångare till "MP"). Under semestern har jag haft en K-Max som känns ungefär lika bra - har inte kunnat jämföra sida vid sida dock. Ganska skönt att slippa spreja bönorna med vatten med handkvarnen.
 

Supdawg

Member
Alright, låter som du har rätt bra gear! Jag har en wilfa wscg-2 som har fått lite stryk när jag malde lite för ljusa bönor någon gång. Hade varit spännande att se skillnaden mot Ode SSP.
 

Forumstatistik

Trådar
14,486
Inlägg
154,168
Medlemmar
19,225
Senaste medlemmen
Nossebro66
Topp