Vore trevligt att höra om erfarenheterna från andra Solis Maestro Plus-användare - vi har använt vår i några månader nu och är grymt nöjda men jag har lite funderingar kring rengöringen (såg på ett USA-forum att några hade haft ett helskotta med att få ihop maskineriet igen utan att ha sönder en plast(!)del). Vi mal inte så etremt mycket precis - i snitt för några koppar espresso per dag kanske - men jag skulle gärna undvika att plocka isär kvarnen onödigt många gånger!
Någon som har erfarenheter av Grindz? Jag förstår att detta inte ersätter ordentlig rengöring men ändå..
Slutligen så undrar jag om någon vet var denna maskin egentligen har sitt ursprung - i USA säljs den tydligen som Baratza Maestro Plus, den verkar i alla fall identisk förutom loggan på kvarnen. Den kvarnen skall vara "Made in USA" - var vårt ex är tillverkad har jag inte lyckats lista ut men jag tvivlar på att ursprungslandet är Schweiz.
Någon som har erfarenheter av Grindz? Jag förstår att detta inte ersätter ordentlig rengöring men ändå..
Slutligen så undrar jag om någon vet var denna maskin egentligen har sitt ursprung - i USA säljs den tydligen som Baratza Maestro Plus, den verkar i alla fall identisk förutom loggan på kvarnen. Den kvarnen skall vara "Made in USA" - var vårt ex är tillverkad har jag inte lyckats lista ut men jag tvivlar på att ursprungslandet är Schweiz.