Solis Maestro Plus-användare? Rengöring och annat

niiloa

Member
Vore trevligt att höra om erfarenheterna från andra Solis Maestro Plus-användare - vi har använt vår i några månader nu och är grymt nöjda men jag har lite funderingar kring rengöringen (såg på ett USA-forum att några hade haft ett helskotta med att få ihop maskineriet igen utan att ha sönder en plast(!)del). Vi mal inte så etremt mycket precis - i snitt för några koppar espresso per dag kanske - men jag skulle gärna undvika att plocka isär kvarnen onödigt många gånger!

Någon som har erfarenheter av Grindz? Jag förstår att detta inte ersätter ordentlig rengöring men ändå..

Slutligen så undrar jag om någon vet var denna maskin egentligen har sitt ursprung - i USA säljs den tydligen som Baratza Maestro Plus, den verkar i alla fall identisk förutom loggan på kvarnen. Den kvarnen skall vara "Made in USA" - var vårt ex är tillverkad har jag inte lyckats lista ut men jag tvivlar på att ursprungslandet är Schweiz.
 

godis_knugen

Well-known member
tror den är rätt lik solis maestro 167. isåfall så ta ur yttre skivorna och borsta rent skivor och ner emellan. dammsugaren funkar otroligt bra för att få upp gammalt kaffe ur i kvarnen.


ps. om man vrider hoppern till grövsta läget så går den att ta ur, men det visste du säkert redan :)
 

takayama

New member
Solis Maestro plus användare..........

Jag Har en 2,5 år gammal. Använder den varje dag som jag är hemma. Jag köpte en så kallad modifierad inställningsring. Den har bredare plastvingar som hoppern skall greppa, vilket ledde till att dom håller. Fick oxå en filtring som hindrar malet kaffe att läcka ut i utrymmet mellan inställningsringen och kvarnringen.
Mitt senaste problem är att den inte längre kan mala fint. Kanske är plasten sliten. Det är ju plast i inställningsringen och i delar av kvarnringen.
Om jag inte hittar en trovärdig lösning så lutar det mot en Rancillio Rocky......
 

Forumstatistik

Trådar
14,677
Inlägg
155,788
Medlemmar
19,371
Senaste medlemmen
Intäkt
Topp