Småläningar och annat löst folk!

Zalve

Well-known member
För er som inte var där kan jag säga att det var RIKTIGT trevlig och intressant/lärorikt,,,

Själv tackade jag nej till att ställa mig bakom disken,, Dock fanns det modigare "besökare" som tog på förklädet och iklädde sig rollen som förste kaffemakare.

Ska se om jag kan locka ur några bilder ur telefonen (Kameran glömde jag givetvis i bilen)
 

jope

Well-known member
Eftersom jag var där kan jag bara hålla med Zalve…grymt trevligt och inte minst givande kväll på Arabusta i Värnamo!

1. Hoppas att det finns möjlighet att göra om tilltaget och att än fler har möjlighet att titta förbi.
2. Utöver delikat kaffet missa inte delikatesshörnan – finns mycket godsaker där att köpa hem.
3. Så till den stora frågan; Hur står sig Arabusta mot konkurrensen i Värnamo? – sorry, vet ej, har bara prövar Arabusta =)

Återkommer strax med kort resumé av kvällen...

Ser fram emot kaffefest i småland!!!
 

jope

Well-known member
Kort resumé…
Som Jönköpingsbo är jag svältfödd på både kaffesnack och tips, besöket på Arabusta levde upp till förväntningarna med råge. Jonny var våghalsig och lät mig gå loss på maskinen och ordna fram några beställningar till inte ont anande kunder – nervositetsfaktorn och utrustning man knappast är van vid gjorde kortslutning i hjärnan. Americano, latte vänta nu, det gör jag i princip aldrig hemma, hur var det nu – skiit, mjölken blev nog inte varm nog, men bubblorna i första skumningen hade glatt vilket kafé i Jönköping som helst – med förtjusning hade de kunna servera en duktig skumtopp…va, vad va de sen..en chai (!?) te - ???. ”Ta det lugnt - gör varje beställning så att du blir nöjd” var som bortblåst.

Nå väl, lugnet lade sig och vi han med både ett antal koppar, en ”macka” och framförallt snack om allt från bönor/blandningar till hur det är att driva ett ställe som Arabusta med noggranna kontroller och ordning på papper.

Så till innehållet i kopparna. Arabustas egna blandning (No.8) visade att jag har relativt lika smak som Mr Arabusta. Jag är inte överförtjust i de ljust rostade blandningarna med mycket syrlighet – är mer åt der robusta hållet dvs. enligt min mening t ex A.No8.
Vi fick även möjlighet att pröva ? (sorry, minns inte namnet), en blandning Marmelad hade skickat över (tack M.ito…sorry att minnet sviker…).

Vi han med rengörning av utrustningen (intressant) samt en lektion i skumning.
Avslutade kvällen med ”Koppning” med Jamaica Blue Java (gulp, nice price), Estate Coffee Daterra & Minita, Arabusta No.8 och J&N Etiopisk Harrar. Mycket intressant, min första koppning och betydligt mer intressant än jag först anat, klart är dock att mina smaklökar behöver mer träning och referenser dvs. man hittar mer eller mindre tydliga skillnader men beskrivningar, dvs sätta ord på upplevelsen…svårt.

Tack för en trevlig kväll!
 

Zalve

Well-known member
Jag kan inte mer än att hålla med.

Den avslutande koppningen var väldigt intressant, då man kan hitta nya favoriter, i mitt fall för pressokaffe.

OM detta sker någon mer gång på nån Torsdag, så kommer jag igen. (Kanske inte blir kva lite länge, men kommer nog tidigare istället)

Lektionen i teorin om skummning var väldigt intressat och den klarar av de flesta kritiker av pedagogik. :)
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,667
Inlägg
155,722
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp