MrMartini
Well-known member
hej,
är det någon principiell skillnad på rostade bönor ämnade för brygg respektive espresso eller är det bara malningen och selekteringen? skulle jag kunna (om de tillät) gå ner till Gevalia, innan de malt bönorna och köpa dem hela och stoppa dem i min kvarn för senare espressotillverkning?
jag är lite på det oklara med vad som faktiskt avgör smaken på min espresso och varför märke X sägs vara så goda men märke Y är sämre. är det på samma sätt med bönor som med druvor att platsen de växer på avgör smaken. druvor finns det ju oräkneliga varianter av, men kaffe bara två (?); robusta och arabica
är det någon principiell skillnad på rostade bönor ämnade för brygg respektive espresso eller är det bara malningen och selekteringen? skulle jag kunna (om de tillät) gå ner till Gevalia, innan de malt bönorna och köpa dem hela och stoppa dem i min kvarn för senare espressotillverkning?
jag är lite på det oklara med vad som faktiskt avgör smaken på min espresso och varför märke X sägs vara så goda men märke Y är sämre. är det på samma sätt med bönor som med druvor att platsen de växer på avgör smaken. druvor finns det ju oräkneliga varianter av, men kaffe bara två (?); robusta och arabica