Skall man låta handtaget sitta kvar?

niad

Well-known member
Läste detta i en test på Coffeegeek.

"It goes without saying, but I will say it anyway - always leave the portafilter attached to the machine when you're not using it."

Hur skall man tolka detta, låter ni handtaget sitta kvar i maskinen och isåfall löst eller åtdraget? Sliter det inte på packningar att belasta dem så?
 

Nickeh

Well-known member
Har alltid handtaget i maskinen så att det är varmt när man skall brygga...

Efter att ha bryggt en espresso knackar jag ut kaffet torkar och sätter tillbaka handtaget.

Om du är rädd för att slita på packningen så behöver du inte dra åt handtaget något, bara det sitter där och blir uppvärmt.
 

Molarin

Well-known member
I konsten att undvika dåligt kaffe ute på caféer ingår dessutom detta som en av de fem varningsklockorna. Är inte portafiltrena i maskinen så beställer man inget kaffe.
 

kaleii

Well-known member
Precis. Det är alldeles för många fik som har vackra maskiner, men där handtaget ligger bredvid. Man blir faktiskt rätt ledsen.
 

Marv

Well-known member
Skälvklart sitter hantaget i maskinen hela tiden så att det är varmt när det skall användas.

När jag kommer till ett nytt fik är det första jag kollar om hantagen sitter i maskinen, gör de inte det funderar jag inte ens på att beställa ngt.
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Molarin sa:
I konsten att undvika dåligt kaffe ute på caféer ingår dessutom detta som en av de fem varningsklockorna. Är inte portafiltrena i maskinen så beställer man inget kaffe.

Vilka är de andra fyra punkterna av fem?

Jag gissar:

1- Ångrör som är grisiga av gammal mjölk.
2- Mjölkkanna som är grisig (kan väl kopplas ihop med ovanstående)
3- Ingen kvarn för malning av kaffebönor.
4- Inga koppar på värmning.
5- Portafiltren på bordet brevid maskinen.
 

Marv

Well-known member
6. En ingrodd skitig kopp som de först brygger kaffet i för att sedan hälla ner i koppen.
 

bruse

Member
Som kommentar till punkt 4: inga koppar på värmning.
Så ser jag många stäleln som har ALLA koppar på värmning. Ja eller värmning å värmning, de tar den översta... eh...

Särskilt ställen med pappmuggar. De blir ju iofs inte så förvärmda, men alltid nåt. men att stapla pappersmuggar upp till taket gör inget kaffe glad...
 

Init13

Well-known member
Ahaa, nu ser man hur allt hänger ihop. Efter DC underbara redogörelse med Tampning och hur nymalda bönor är oljiga så fattar man ju att handtaget vinner på att vara varmt. Tycker att det smakar bättre nu ;) Och jag som trodde det skulle vara lätt att fixa sig en god espresso. Detta är ju ett hantverk med kultvarning.
 

Forumstatistik

Trådar
14,680
Inlägg
155,801
Medlemmar
19,372
Senaste medlemmen
desoc
Topp