treefinger
Well-known member
Jag var iväg en sväng till Kanada över jul, men landade i Seattle. Eftersom jag hade hört en hel del om David Schomer kände jag att det kanske inte hade varit helt fel att spana in espressoguruns ställe, Espresso Vivace, när man ändå var i krokarna. Detta var inte ett misstag.
Jag tog en del bilder, men tyvärr var jag rätt uppspelt när jag var där, så bildernas kvalitét lämnar en hel del att önska. Men det kanske är skoj att kika på ändå. Så här kommer snart lite shots. Jag frågade om jag fick ta fram kameran och fota lite. Det var med en ganska bestämd motvillighet killarna lät mig fotografera, men jag tackade och körde på. Tydligen var kollegorna från coffeegeek inte riktigt fullt så trevliga som man kunde hoppas att de skulle vara.. men jag fick efter lite flirtande tillåtelse att fotografera:
en fin rosetta utan krusiduller.
Ett litet hjärta
Grabbarna bakom Synesson!
Stabilt mysig rosetta
Själva baren
Art som pryder väggarna i rummet intill baren.
Lite mer wall art..
Jag var ju tvungen att testa både espresson och cappuccionon. Givetvis kändes det nödvändigt att dessa borde jämföras med vad Stockholm har att erbjuda. Vad var det då som skiljde espresson från David Schomers Espresso Vivace mot det som stockholm har att erbjuda? Jag skulle utan att blinka hävda att det som skiljer är balans. Espresson från Vivace präglas av just balans, inget smakideal, eller vad man ska kalla det, ska stå i första rummet. Istället eftersträvas en balanse mellan sötma, syrligthet, kropp och choklad. Vid en första sipp kunde jag tycka att espresson var lite tråkig, men efter andra klunken kände jag att detta är en espresso jag tror att jag skulle kunna uppskatta dag efter dag, utan att tröttna. Detta är nog styrkan och svagheten med den blandning som Espresso Vivace körde när jag var där. När jag frågade om singlar hänvisades jag till stumptown, som skulle ha nischat sig på just dessa. Espresso vivace körde nämligen bara blandningar när jag var där. Cappuccion var otroligt len och fint utan att för den delen vara tam och tråkig. Snarare självsäker och full av pondus.
Jag är otroligt glad över att jag svängde förbi på Espresso Vivace och längtar redan tillbaka.
Jag tog en del bilder, men tyvärr var jag rätt uppspelt när jag var där, så bildernas kvalitét lämnar en hel del att önska. Men det kanske är skoj att kika på ändå. Så här kommer snart lite shots. Jag frågade om jag fick ta fram kameran och fota lite. Det var med en ganska bestämd motvillighet killarna lät mig fotografera, men jag tackade och körde på. Tydligen var kollegorna från coffeegeek inte riktigt fullt så trevliga som man kunde hoppas att de skulle vara.. men jag fick efter lite flirtande tillåtelse att fotografera:
en fin rosetta utan krusiduller.
Ett litet hjärta
Grabbarna bakom Synesson!
Stabilt mysig rosetta
Själva baren
Art som pryder väggarna i rummet intill baren.
Lite mer wall art..
Jag var ju tvungen att testa både espresson och cappuccionon. Givetvis kändes det nödvändigt att dessa borde jämföras med vad Stockholm har att erbjuda. Vad var det då som skiljde espresson från David Schomers Espresso Vivace mot det som stockholm har att erbjuda? Jag skulle utan att blinka hävda att det som skiljer är balans. Espresson från Vivace präglas av just balans, inget smakideal, eller vad man ska kalla det, ska stå i första rummet. Istället eftersträvas en balanse mellan sötma, syrligthet, kropp och choklad. Vid en första sipp kunde jag tycka att espresson var lite tråkig, men efter andra klunken kände jag att detta är en espresso jag tror att jag skulle kunna uppskatta dag efter dag, utan att tröttna. Detta är nog styrkan och svagheten med den blandning som Espresso Vivace körde när jag var där. När jag frågade om singlar hänvisades jag till stumptown, som skulle ha nischat sig på just dessa. Espresso vivace körde nämligen bara blandningar när jag var där. Cappuccion var otroligt len och fint utan att för den delen vara tam och tråkig. Snarare självsäker och full av pondus.
Jag är otroligt glad över att jag svängde förbi på Espresso Vivace och längtar redan tillbaka.