Saxat från nätet: "Att starta ett rosteri är krävande och omfattas av en rad bestämmelser i livsmedelslagstiftning, miljölagstiftning, arbetsmiljöregler, brandskyddsregler etc. Lokaler skall vara godkända för livsmedel. Tänker du ha ditt rosteri i en del av huset eller garage, bör rummet vara godkänt för livsmedel och rostprocessen. Oftast krävs en helt fristående byggnad med rostfria bänkar och hyllor, lagerutrymmet och god ventilation som ett minimum."
Varifrån hittade du detta utklipp?? min upplevelser är att bestämmelsen är flytande..Ställen som finns i storstäderna skulle aldrig godkännas i en mindre stad...
Länken är inbäddad i saxat från nätet, 1000 affärsidéer, vet inte vilken kunskap som ligger bakom sidan, men någon form av research har de nog gjort. Intressant att praxis är så beroende av var i Sverige verksamheten ligger.
Jag hade ett möte med miljökontoret i min hemkommun för att få lite mer kött på benen om vad som gäller. Och det är ju en hel del att ha koll på även om kaffe räknades som en lågrisk produkt. Men det verkar rent generellt som att det kan skilja sig något från kommun till kommun i hur hårda dom är. Jag kom fram till att om jag skulle ta steget att sälja kaffe till café eller liknande så skulle det lättaste vara att hyra in sig i en redan livsmedelsgodkänd lokal.
Dock så kunde jag få hålla på i mitt eget kök om jag följde vissa föreskrifter, men med fyra ungar hemma och en fru som inte såg glad ut så lämnar jag det så länge.
Denna webbplats använder cookies för att hjälpa till att anpassa innehållet, skräddarsy din erfarenhet och hålla dig inloggad om du registrerar dig som medlem.
Genom att fortsätta använda den här webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies.