Gholam
Well-known member
Märkligt vad människan eller snarare smaken är föränderlig. Från att ha varit en stor robusta-fan har jag på ganska kort tid gått till att nästan aldrig ha robusta i kvarnen. Och det är inte för att jag ogillar robusta nämnvärt utan att jag gillar allt det andra mycket mer. Visst är jag kanske lite less på det där bittra i robustan men det finns så få bra robusta-bönsorter att välja på. Arabica däremot har man ju jättemånga att välja bland.
Så just nu är det inte längre arabica eller robusta som valet står mellan utan snarare fruktiga/klara arabica bönor, chockladiga/krämiga arabica bönor och förstås robusta bönor. Vinnaren just nu är chockladiga bönor som oftast är av underarten Bourbon.
Med andra ord, ingen robusta för mig tack! Inte nu längre!

Så just nu är det inte längre arabica eller robusta som valet står mellan utan snarare fruktiga/klara arabica bönor, chockladiga/krämiga arabica bönor och förstås robusta bönor. Vinnaren just nu är chockladiga bönor som oftast är av underarten Bourbon.
Med andra ord, ingen robusta för mig tack! Inte nu längre!