Rese setup - Resekit med espressomaskin och kvarn

TheEspressoNerd

Active member
Jag håller på att sätta ihop ett resekit då jag reser 50% av året.

Just nu är tanken option-o lagom mini som kvarn tillsammans med en så liten som möjligt espressomaskin som är billig men ändå levererar. Helst också en maskin som värmer vattnet och har skum kapacitet. Manuella maskiner är inte helt uteslutna men är inte alls lika attraktiva i min situation.

Drömmen är ju en rocket porta via men det sparar jag till något år framöver. Så just nu är en beggad delonghi dedica ett alternativ men lär behöva en hel del moddning för att kunna få till en bra espresso :rolleyes:

Några andra förslag?
 

Jonken

Well-known member
Moderator
Delonghi Dedica är ju verkligen inge vidare. Skulle hellre dragit ner på budgeten för kvarnen (finns snarlika handkvarnar för mindre än halva priset) om den är tajt.

Pavoni Europiccola går väl fortfarande att få tag på ganska billigt begagnat ibland, trots att efterfrågan ökat. Svårt att få en mer kompakt, fullfjädrad maskin. På tal om fjäder ser Argos ut att bli en bra uppgradering, i alla fall billigare än Rocket Porta Via..

Nå nu rekommenderar jag bara manuella maskiner, men du skulle också kunna köra på något i stil med:
...om du brukar ha tillgång till spis eller mikro. Flair har också några billiga alternativ som fungerar bra och så kommer det en Nanofoamer Pro så småningom som borde bli ett smidigare alternativ (synd att det inte verkar gå att koka vatten i den).

Sage Bambino Plus lär nog vara den första i Dedica-stil som är något alls att ha..
 

TheEspressoNerd

Active member
Nä det visste jag men med en hel del modifikationer så går det att få den att prestera rimligt, dock inget topp resultat som man kanske vill nå hemma.

Eueopiccolan är definitivt intressant men vet inte om jag är redo att gå ner det ”rabbit” hålet :ROFLMAO: dock kul för då kan man ha den hemma som sekundär maskin också.

Det manuella har jag kollat på många gånger tidigare men vill helst ha en ”riktigt” maskin då jag reser med andra och ofta behöver bjuda på kaffe :coffee:

Jag har inte så bra koll på detta billigare segment därav var bara dedican det första jag tänkte på men bambinon kanske man ska undersöka…
 

Jonken

Well-known member
Moderator
Det är inte lika svårt att handha en Europiccola som man kan tro. På många sätt enklare att få riktigt bra kaffe ur de än pumpmaskiner.. men samtidigt behöver gäster definitivt handledning. Bjuda på en extra kopp är lugnt, men för 3 börjar begränsningen sätta in.. Så för "större" sällskap som dessutom kanske vill göra sitt kaffe själva är nog en Bambino Plus ett bättre val (minus för att du lär vilja ha med en kanna för att filtrera vatten om de har mycket kalk där du befinner dig)
 

Hartvigson

Active member
Jag jobbar till sjöss så jag är också borta halva året. Jag var lite frestad av en maskin jag såg för första gången på Reddit för en vecka sedan som heter crm3005e eller crm3005g och säljs under flera olika namn som Gemilai och Solis. Den såg ut som en riktig maskin men tillräckligt billig för att ha på jobb. När jag googlade den precis verkar den kosta $350-400. Har aldrig sett den på riktigt så jag har ingen aning om hur den är.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,772
Inlägg
156,500
Medlemmar
19,427
Senaste medlemmen
cuslnewbrnd193
Topp